Főoldal Magazin

Epermámor körözöttel spékelve – tanfolyam Varga Istvánnal

Az epres „túrós” palacsinta volt az abszolút kedvenc Varga István, a Nyers Séf hétvégi „Epres desszert nyers vegán workshopján”. A palacsinta természetesen laktóz- és gluténmentesen, tehát túró és liszt nélkül készült, ráadásul sütni sem kellett, mégis elképesztően finom volt. A mandulából és friss eperből gyúrt töltelék, valamint az almalapból készült palacsinta „tészta” valósággal elvarázsolta tanfolyam résztvevőit. Az Anahita Jóga Központban tartott workshopon szakmai partnerünktől a nyers vegán Epres sajttorta, a Mentás panna cotta és Nagymama kakójának készítését is elsajátíthattuk, ami szinte visszarepített bennünket a gyermekkorba, és tökéletesen visszahozta az igazi kakaós ízélményt, sőt szerintünk még finomabb is volt az eredetinél. A mandulából készült körözött ízétől szintén leesett az állunk: paprikás, pikáns, hagymás, pont amilyennek lenni kell, csak épp mentes. Amikor már azt hittük, nem lehet tovább fokozni az ízorgiát, akkor jött a fenséges medvehagymás, diós pestó, amit frissen aszalt lenmagkenyérrel és zöldségmandalával fogyasztottunk el a tanfolyam végén tartott svédasztalos vacsorán. A worksop végére egyértelművé vált István ígérete: valóban gyorsan, otthoni eszközökkel is könnyedén elkészíthető recepteket ismerhettünk meg, de ennél jóval többet kaptunk: az emelkedett hangulatú örömteli délutánon, csodálatos energiákkal töltődtünk és tudatosságunk is tágult.

Elérhetőségek:

Facebook     Instagarm      Youtube

Leave a Comment