ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató


Főoldal Magazin

Gluténmentes Tündér Manna, Tündér Tanya

Testnek és léleknek, az igazi feltöltődésért

Frátrik Orsolya kis birodalma nem véletlenül viseli ezt a különleges nevet, a gluténmentes pékárukat és süteményeket kínáló hely tulajdonosnője (és szíve-lelke) világ életében lélekgyógyászattal foglalkozott. De ahogyan a lelket is óvni-táplálni kell, úgy a testnek is kijár a megfelelő táplálék. A Tündér Tanya eredetileg Kredenc boltként nyitott meg, és háztáji termékeket akartak árulni, egy teljes véletlennek köszönhetően lett belőle gluténmentes üzlet: idén már 3 éve, hogy teljesen gluténmentes környezetben és finomságokkal várják a vendégeket. Lépésről lépésre alakult a Tündér Tanya a mostani formájára. Ma már, amikor saját üzemben készülnek a pékáruk, furcsa belegondolni, hogy egy háztartási robotgéppel kezdődött a története, és mindent a két kezükkel csináltak. A manufaktúra jelleg megmaradt, ahogyan Frátrik Orsi “mániákussága” is az adalékanyagmenteségben és a tartósítószerek kerülésében. Ma már három profi, a “mentes” kenyérsütésben felkészült pék dolgozik a vecsési üzemben azért, hogy igazán jóízű, nem csak gluténtól, hanem kompromisszumoktól mentes kenyerek, zsömlék, kornspitzek, bagettek kerüljenek ki a kezeik alól.

Találunk a választékban rizsliszt alapú, gluténmentes búzakeményítővel készült pékárukat, de a Tündérkenyér például búzakeményítő nélküli opció. Kínálnak baconos és virslis croissant-t, laktózmentes túróstáskát, ezenkívül majdnem minden vegán, ugyanis nem csak a tej és tejtermékek, hanem a tojás használatát is kerülik. Csak növényi tejekkel dolgoznak, valamint cukorpótlóként eritrit és stevia keverékével. A hosszú távú eltarthatóságot sütés utáni sokkolással, majd vákuumgéppel való csomagolással érik el, ami a jelenleg ismert legjobb alapanyagkímélő eljárás e célból.

Ahogyan Frátrik Orsi fogalmaz: nagyon büszke a termékeikre, ha elutazik, még akkor is mindig visz magával, hiszen nem kell ahhoz cölikáliás betegnek lenni, hogy az ember érezze a gluténmentes termékek szervezetre gyakorolt jó hatását. A legbüszkébb mégis a kellemes munkahelyi légkörre, igazi csapatmunka folyik nluk, és első a termékek minősége, valamint a folyamatos fejlesztés. A 18. kerületi Tündér Tanyán van a bázisuk, de “vidéki” mentes üzletekben is kaphatók a pékáruik és süteményeik. A Tündérmannát kötelező megkóstolni!

Mentességek: glutén-, tej-, tojás-, cukormentes

Cím: 2220, Vecsés, Telepy út 85.
Telefon: :+36 70 424 0222
Web: glutenmentes-pekaru.hu
Facebook: www.fb.com/glutenmentestunderliget

Leave a Comment