Pudingos köleses szelet

Pudingos köleses szelet
(Kb 18×24 cm-es tepsiben sütve)

A hétvégén találtam ki ezt a könnyű, egyszerű és érdekes süteményt.
3 dolgot kell hozzá készíteni :
-piskóta
-főtt köles
-habalap

Hozzávalók a kakaós “piskótához”:
Tojásmentesen a bocis süti tésztáját szoktam megcsinálni.
7,5 ek rizsliszt, 1,5 csapott ek cukrozatlan holland kakaópor, 1 cs sütőpor, 8 ek cukornak megfelelő édesítő (én 2 ek negyedannyi édesítőt használtam) , 1,8 dl növényi tejital vagy víz és 7,5 ek olaj.
Ezeket jól összekevertem és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütöttem.

Hozzávalók a köleshez :
A 2,5 dl kölest alaposan átmostam, majd 3,5x annyi folyadékban megfőztem (1/3 víz és 2/3 növényi tejital). Mikor megfőtt (elfőtte a levét, mint a rizs) beleeresztettem 1 dl vízzel kikevert vanília pudingot.
Még forrón hozzá tettem 1 ek negyedannyi édesítőt, 1 kk vaníliát, 1 ek frissen facsart citromlét, majd fedő alatt hagytam még pihenni.

Míg hűlt a piskóta és a köles, felvertem 2 dl schlagfix vegan habalapot. A meghűlt köleshez a hab 1/3-át hozzá kevertem.

Sütemény összeállítása:
-A piskótát félbe vágtam és mindkét oldalát megkentem fanyar lekvárral. Lehet meggy, áfonya, én házi készítésű cukormentes szederlekvárt használtam.
– A tésztára tettem a köles kb 3/4-ét (épp annyit hagytam, hogy a tetejét nagyon vékonyan még meg tudjam vele kenni).
– A piskóta másik felét a krémre tettem. Azt is megkentem vékonyan lekvárral és kölessel , majd a hab többi részével. Ennek tetejét villával díszítettem.

Kb 20 szelet sütemény lett belőle.