Vegán stefánia fasírt hercegnő batátával és padlizsántekerccsel

Vegán stefánia fasírt hercegnő batátával és padlizsántekerccsel

Hozzávalók:

Paradicsomszósz:

-1 doboz sűrített paradicsom (300 g)
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 teáskanál só
-0,5 teáskanál őrölt bors
-1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
-1 evőkanál kókuszolaj

Fasírt:

-150 g csicseri borsó
-250 g mirelit zöldség
-1 evőkanál kókuszolaj
-1 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-110 g csicseri borsó liszt
-1 teáskanál útifű maghéj liszt (5 g)
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt fekete bors
-2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
-2 evőkanál fűszerpaprika
-1 teáskanál őrölt kömény
-100 g növényi sajt (pizzára való olvadós mozzarella)

Hercegnő batáta:

-1 közepes édesburgonya tisztítva 475 g
-2 gerezd fokhagyma
-1 csipet szerecsendió
-1 teáskanál útifű maghéj liszt (5 g)
-só
-őrölt bors

Töltött padlizsán:

-2 db közepes padlizsán
-70 g hántolt köles
-1 evőkanál kókuszolaj
-1 gerezd vöröshagyma
-2 evőkanál gluténmentes sörélesztő pehely
-só
-őrölt bors

Sült fokhagyma:

-4 fej fokhagyma
– kókuszolaj
– só
– bors

Díszítéshez:

– uborka
– répa
– csíra

Elkészítés:

Mindhárom vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Kókuszolajon pirítsuk meg, majd osszuk három egyenlő részre. Az egyik a kölesbe megy, a másik a paradicsomszószba, a harmadik a csicseri tekercsbe.

Paradicsomszósz: Tegyük turmixba a hozzávalókat az egyik rész pirított hagymával és jól dolgozzuk őket össze.

Fasírt: Előző éjszakára beáztatott csicseri borsót sós vízben főzzünk meg egy csipet szódabikarbónával. Közben pároljuk meg a mirelit zöldséget is. Amikor kihűlt a borsó villával alaposan törjük szét, majd keverjük el benne a fűszereket, préselt fokhagymát, a csicseri borsó lisztet, útifű maghéj lisztet és a pirított vöröshagymát. Keverjük össze (elég kemény masszát fogunk kapni), majd olajozott sütőpapírra lapítgassuk el kézzel téglalap alakúra. Kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg a párolt zöldséggel, majd a reszelt növényi sajttal. Óvatosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Tegyük 2-3 réteg alufóliába és szaloncukor szerűen csomagoljuk be, majd 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 40 percig. Ezután csomagoljuk ki és kenjük meg a tetejét is paradicsomszósszal. Toljuk vissza a sütőbe még 10 percre 200 fokos légkeveréssel. Ha teljesen kihűlt, szeletelhetjük.

Hercegnő burgonya:

Főzzük meg sós vízben a tisztított, kockára vágott édesburgonyát. Öntsük le róla a vizet egy tálba, majd pépesítsük össze krumplinyomóval, vagy villával. Tegyük bele a préselt fokhagymát, fűszereket, az útifű maghéj lisztet és keverjük össze. Ha túl sűrű lett a massza, akkor hígítsuk a főzőlével. A lényeg, hogy ki tudjuk nyomni a habtasakból. Nyomkodjuk sütőpapíros tepsibe a fasírt mellé. 20 perc múlva szedjük tányérra.

Töltött padlizsán:

Szeleteljük fel vékonyan a padlizsánokat (körülbelül 16 szelet). Kenjük meg vékonyan kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyük pár percre a krumplik helyére.

Alaposan mossuk át a kölest forró vízzel, majd háromszoros mennyiségű sós vízben lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 15-20 perc alatt. Fedjük le teljesen további 10 percre. Keverjük hozzá a hagymát és a sörélesztő pelyhet. Minden padlizsán szeletre tegyünk egy keveset belőle és tekerjük fel.

Sült fokhagyma:

Skalpoljuk meg a fokhagymákat, öntözzük meg őket kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk. Csomagoljuk be egyesével sütőpapírba és tegyük be a sütőbe a fasírt alá a 180 fokos alsó-felső sütésnél 20 percre.