Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Zöldséges, tofus, szójaszószos csicseriomlettes, kaviáros sushi, mellé wasabis avokádós és szójaszószos mogyorós szósz és házi savanyított gyömbér.

Étel neve
Zöldséges, tofus, szójaszószos csicseriomlettes, kaviáros sushi, mellé wasabis avokádós és szójaszószos mogyorós szósz és házi savanyított gyömbér.

Leírás
Sushi:
25 dkg sushi rizs
5 dl víz
Csapott kk só
Rizsecet
1 ek szezámmag
Fél uborka
1 db kápia
6 db babykukorica
2 db újhagyma
2 db répa
1 csomag rukkola
2 ek csicseri liszt
2 dl víz
Fekete só
Vegán algakaviár

Először átmossuk jó alaposan a rizst és ezután felrakjuk főni hideg vízbe. Amikor felforrt, belarakjuk a sót és takarékra rakjuk. Ha kész van a rizs, akkor kirakjuk 1 szélesebb tálcára, h gyorsan kihűljön és ha kihűlt, meglocsoljuk kb 2 ek rizsecettel és rászórjuk a szezámmagot és jó alaposan összekeverjük. Közben minden zöldséget csíkra felvágunk, az ubinál kivágjuk a magokat, répát mindenképp blansírozzuk. Utána a csicserilisztből készítünk 1 híg szójaszószos palacsintatésztát és szórunk bele 1 kis fekete sót. Felhevítünk 1 serpenyőt, elkészítjük a csicseri omlettet, miután kész és kihűlt, akkor felvágjuk kb 1 centis csíkokra. Egyből utána már vághatjuk csíkokra a tofut és azt is megpirítjuk, ha kész, akkor meglocsolhatjuk 1 kis szójaszósszal. Miután előkészültünk, mehet a feltekerés. Kirakjuk a bambusz sushitekerőt, rárakjuk a nori lapot és vizes kézzel egyenletesen, laposan (kb 1 cm) rápakoljuk a rizst, azután a zöldségeket, rukkolát, omlettet és feltekerjük.

Wasabis avokádós szósz:
1 db avokádó
1 db lime
Wasabi por ízlés szerint
1 kis gerezd fokhagyma

Bors
Víz

Az avokádó húsát kiszedjük és gyorsan lelocsoljuk limelével. Utána pedig hozzá adjuk a wasabi port, beledobjuk az egészet 1 mixerbe és selymesre mixeljük. Közben bele reszeljük a fokit, sózzuk, borsozzuk és vízzel állitjuk az állagot.

Szójaszószos mogyorós szósz:
2 ek mogyoróvaj
Kb 1 dl szójaszósz
1 ek vegan worchester szósz
Víz

Beledobunk mindent 1 mixerbe és selymesre mixeljük. Vízzel allitjuk be az állagot.

Savanyított gyömbér:
Gyömbér
Ecet

Cukor
Víz
Gránátalma lé

A gyömbért vékony szeletekre vágjuk 1 hámozó segítségével. Utána készítsünk 1 nagyon intenzív ecetes pácot és rakjuk fel forni. A forró ecetes lébe beledojuk a gyömbért, színezzük gránátalmalével és hagyjuk legalább 5-10 percig forrni.

Jó főzőcskézést!