Almás – fahéjas csiga

Étel neve
Almás – fahéjas csiga

Leírás
Hozzávalók :
500g barnarizs liszt
250g hajdina liszt
250g nyílgyökér liszt
0,15g sütőpor
0,05g szódabikarbóna
0,05g só
0,05g fajéj
250g párolt édesburgonya
250g almaszósz(főzött)
50ml juharszirup125ml kókusz olaj

Töltelék:
500g reszelt alma
0,05g fahéj
Csipet só, csipet szerecsendió, csipet őrölt szegfűszeg
0,10g szafi négyszeres édesítő

Elkészítés:

A “nyírkos összetevőket robotgéppel elkeverjük egy tálban. Hozzá adjuk a száraz összetevőket és összedolgozzuk. Két sütőpapír között kinyújtjuk.
Újjnyi vastagon megkenjük a töltelékkel, majd sütőpapírral óvatosan feltekerjük.
1-1,5cm vastagon felszeleteljük és a kiolajizott, rizslisztezett jénaiba helyezzük szorosan egymás mellé.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25percig sütjük.