Search
Close this search box.

Gluténmentes Tündér Manna, Tündér Tanya

Testnek és léleknek, az igazi feltöltődésért
Frátrik Orsolya kis birodalma nem véletlenül viseli ezt a különleges nevet, a gluténmentes pékárukat és süteményeket kínáló hely tulajdonosnője (és szíve-lelke) világ életében lélekgyógyászattal foglalkozott. De ahogyan a lelket is óvni-táplálni kell, úgy a testnek is kijár a megfelelő táplálék. A Tündér Tanya eredetileg Kredenc boltként nyitott meg, és háztáji termékeket akartak árulni, egy teljes véletlennek köszönhetően lett belőle gluténmentes üzlet: idén már 3 éve, hogy teljesen gluténmentes környezetben és finomságokkal várják a vendégeket. Lépésről lépésre alakult a Tündér Tanya a mostani formájára. Ma már, amikor saját üzemben készülnek a pékáruk, furcsa belegondolni, hogy egy háztartási robotgéppel kezdődött a története, és mindent a két kezükkel csináltak. A manufaktúra jelleg megmaradt, ahogyan Frátrik Orsi “mániákussága” is az adalékanyagmenteségben és a tartósítószerek kerülésében. Ma már három profi, a “mentes” kenyérsütésben felkészült pék dolgozik a vecsési üzemben azért, hogy igazán jóízű, nem csak gluténtól, hanem kompromisszumoktól mentes kenyerek, zsömlék, kornspitzek, bagettek kerüljenek ki a kezeik alól.

Találunk a választékban rizsliszt alapú, gluténmentes búzakeményítővel készült pékárukat, de a Tündérkenyér például búzakeményítő nélküli opció. Kínálnak baconos és virslis croissant-t, laktózmentes túróstáskát, ezenkívül majdnem minden vegán, ugyanis nem csak a tej és tejtermékek, hanem a tojás használatát is kerülik. Csak növényi tejekkel dolgoznak, valamint cukorpótlóként eritrit és stevia keverékével. A hosszú távú eltarthatóságot sütés utáni sokkolással, majd vákuumgéppel való csomagolással érik el, ami a jelenleg ismert legjobb alapanyagkímélő eljárás e célból.

Ahogyan Frátrik Orsi fogalmaz: nagyon büszke a termékeikre, ha elutazik, még akkor is mindig visz magával, hiszen nem kell ahhoz cölikáliás betegnek lenni, hogy az ember érezze a gluténmentes termékek szervezetre gyakorolt jó hatását. A legbüszkébb mégis a kellemes munkahelyi légkörre, igazi csapatmunka folyik nluk, és első a termékek minősége, valamint a folyamatos fejlesztés. A 18. kerületi Tündér Tanyán van a bázisuk, de “vidéki” mentes üzletekben is kaphatók a pékáruik és süteményeik. A Tündérmannát kötelező megkóstolni!
Mentességek: glutén-, tej-, tojás-, cukormentes
Cím: 1173 Budapest, Pesti út 41/c
Telefon: :+36 20 472 7952
Web: glutenmentes-pekaru.hu
Facebook: www.fb.com/glutenmentestunderliget