Search
Close this search box.

Hasznos tippek az Új évhez/ Új életünkhöz

Az emberek többsége az Új Évet szorosan összekötik az Új élet kezdetével és ilyenkor rengeteg fogadalom is születik, ami akkor lesz tartós, ha megfontoltan, magunkra szabva tervezzük meg. Íme néhány tipp, ami segíthet kialakítani egy betartható rendszert az új életmódunk kialakításához.


1. Ne tervezzünk előre 1 évre, elég megtervezni az elkövetkező 3 hónapunkat.
2. Írjunk januártól étel naplót, amiben leírjuk mikor-mennyit-miből ettünk és hogyan éreztük magunkat az elfogyasztott étel után. Fontos, hogy a napi folyadékfogyasztásunk is szerepeljen benne.
3. Vezessük pontosan a napi aktivitásunkat, hány lépést lépünk egy nap. Megvan-e a minimum 6000 lépésünk és milyen más edzést vagy mozgást végeztünk még ezen kívül, mennyi ideig tartott?
4. Egyszerre csak 1 szokásunkon változtassunk, amit legalább 1 hónapig próbálunk elsajátítani és betartani. 3 hónap alatt 3 étkezési vagy aktivitásban történő szokásunkon tudunk változtatni, ami 1 év alatt 12 szokást jelent, így a teljes életmódváltásunk stabilan végbe tud menni.
5. Csináltassunk egy teljes vérképet minden év elején és érdemes egy teljes kivizsgáláson is részt venni, ahol megnyugodhatunk afelől, hogy szerveink rendesen működnek, egészségesek vagyunk és allergiáktól mentesen tudunk élni. Jobb félni, mint megijedni alapon, ne akkor menjünk vizsgálatokra, amikor már nagy a baj.

Plusz 1.

Ne másoljunk senkit, ne kövessünk divatdiétákat, ne hallgassunk a szomszédra vagy a barátnőnkre, ők mitől fogynak vagy mit próbálnak ki éppen. Ehelyett inkább ismerjük meg önmagunkat, figyeljük meg a szervezetünk működését és azt, hogy mi a jó neki? Nézzük meg mennyi és milyen jellegű mozgás az, ami nekünk örömöt és kihívást is jelent egyben, amitől jól tud változni a testünk és közben a lelkünk is fel tud töltődni benne.

A befelé figyelés a kifele nézés helyett jó kis fogadalom lehet 2019-re.Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző