Kataféle rakott krumpli

Ez az adag nekem a két felnőtt fiam jólakásához elegendő,de szerintem 3 felnőtnek is elegendő. 🙂

Hozzávalók:

  • 3-4 db nagyobb burgonya, körübelül 1 kg.
  • 1db nagy fej vöröshagyma
  • a piritáshoz pici olivaolaj
  • 1 evőkanál fűszer pirospaprika (lehet csípős is)
  • 1db nagy paradicsom
  • kb 30-40dkg gomba
  • 1db konzerv csicseriborsó 250g
  • 1 pohár növényi tejföl
  • Fűszerek: pici só, fekete bors

Elkészítés:

Felteszem a burgonyát főni és ez alatt megcsinálom a gombás, csicseriborsós ragut. ( hagyma, pici olaj, pirospaprika, csicseriborsó, gomba, só, fehérbors) Tortaformába alulra elkezdem rakni a főtt burgonyát, rászedem a ragut, még egy sór burgonyával befedem és növényi tejfőllel betakarom. 2-3 paradicsom karikával díszítem és kb 15-20 petcre sütőbe teszem.

A tortaforma alját kicsit kikenem olajjal és a főt burgonyát pucolás után elkezdem a formába karikázni. Nem mindent, hagyok egy kicsit hogy ezzel tudjam befedni az ételt. Amikor a burgonyák megvannak, beleszedem a gombás ragut. Befedem az utolsó réteg krumplival és növényi tejföllel leöntöm. Paradicsom karikákat vágok rá és max 8 percre sütőbe teszem. Tálaláskor a tortaforma szélét leveszem és csak valami csipős savanyú paprikával díszítem. Úgy szedjük tányérra mintha torta szeleteket vágnánk. Aki szeretne még tehet rá tejfölt.