ÉtkezzJól! Vegán

Gyakran gondoljuk azt, hogy tudatosan és jól étkezni nem nagy dolog, csak gondosan oda kell figyelnünk arra, hogy mi kerül az étkezéseink során a tányérunkra, és már kész is. De ilyenkor nem számolunk a rohanó, stresszes napokkal, amikor nem hogy enni nincs időnk, de még vásárolni sem nagyon, az meg, hogy még egészséges és finom is legyen, amit

Tovább olvasom »

Zöld forradalom, zöld tisztítószerekkel

Többen úgy gondolják, hogy csak az igazi vegyszerek képesek eltüntetni a koszt, a lerakódásokat, a zsírfoltokat. Azonban nem így vélekednek a Cleanne cég alapítói, akik bebizonyították, hogy igenis lehet környezet-, sőt emberbarát tisztítószereket készíteni, amelyek nemcsak rendkívül hatékonyak, de az emberi szervezetre és a környezetünkre is jó hatással vannak.  5 évvel ezelőtt Galovtsik Lilla –

Tovább olvasom »

Tudatosan egészséges, egészségesen tudatos

Ha azt szeretnénk, hogy a szervezetünk egészségesen működjön, naponta 40-50 dkg gyümölcsöt és zöldséget kellene elfogyasztanunk a szakemberek szerint. A Dr. Steinberger termékek, amelyekkel 23 éve találkozhatunk idehaza, ebben lehetnek nagy segítségünkre. Az egyik legnépszerűbb természetes gyümölcs- és zöldséglevek – köszönhetően magas minőségű alapanyagaiknak és különleges elkészítési technológiájuknak –, és nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert. Küldetésük

Tovább olvasom »

Csak a Mentes Szabadtéri Vásár 2021.06.12-13. Római part

Ételérzékenyek, cukorbetegek, speciális diétát folytatók figyelem! A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel a szokásos tavaszi fesztiválunk helyett megrendezzük az első Csak a Mentes Szabadtéri Vásárt! Glutén-, cukor-, laktózmentes alapanyagokat, készételeket, édességeket, húsvéti ételeket, vegán sonkát, natúrkozmetikumokat, tisztítószereket, zero waste termékeket, víztisztítót és minden más olyan mentes terméket megtaláltok a vásáron, amely segítséget jelenthet a mindennapokban. Itt

Tovább olvasom »
socca

Interjú Vágó Piros, rádiós műsorvezetővel a tudatos vásárlási szokásokról

Vágó Piros neve és hangja egészen biztosan ismerősen cseng mindenkinek, sőt sokan már azt is tudják róla, hogy néhány évvel ezelőtt elkötelezte magát a gasztronómiával. Mivel a férje glutén- és tejfehérje-érzékeny, fontos, hogy milyen alapanyagokból készült étel kerül odahaza az asztalra. Nem mindegy, hogy honnan szerzi be a nyersanyagokat, főleg úgy, hogy nagyon környezettudatos, és

Tovább olvasom »

A természet értékeinek őrzői

A probléma mindenki számára ismerős lehet: a stresszes, sűrű hétköznapokon is szeretnénk egészséges, magas tápértékű ételeket fogyasztani, lehetőleg olyanokat, amik gyorsan elkészülnek, és nem kell miattuk egész álló nap a konyhában állnunk. Ebben van nagy segítségünkre az Ardo, akik számára a legfontosabb, hogy jó minőségű, tartósítószer-mentes, megfizethető, könnyen és gyorsan elkészíthető, innovatív, frissen fagyasztott zöldségeket

Tovább olvasom »

Edd a Földet egészségesre!

Tudtad, hogy ha egészségesebben étkezel, azzal a Földünket is megmentheted? Egyre több kutatási eredmény támasztja ugyanis alá azt a tényt, hogy az emberek nemcsak a műanyag elhagyásával, a természeti erőforrások észszerű felhasználásával, hanem az étkezésükkel is segíthetnek a Földnek. Fontos, hogy ne csak a Föld napján törődjünk a bolygónkkal, hanem védjük a Földet minden egyes

Tovább olvasom »

Megjelent a Csak a Mentes Magazin 2021-es tavaszi száma!

Izgatottan vártuk, hogy idén is megajándékozzunk benneteket, kedves olvasók a legfrissebb lapszámunkkal. A tavaszi magazinunk az április 22-i Föld Napja előtt tiszteleg, szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, ezért több oldalon is ezt a témát járjuk körbe. Bemutatjuk a legújabb mentes termékeket, ajánlunk mentes éttermeket, zero waste kézműves vállalkozásokat, valamint interjút is olvashattok Vágó Piros

Tovább olvasom »

Munch.hu mentes szemmel

Ha valaki még nem ismerné a Munch.hu történetét, akkor röviden összefoglaljuk. Négy huszonéves srác álmodta meg az ételmentő startupot, mellyel szerepeltek a Cápák között műsorban is, ahol befektetőket is szereztek az ötletüknek. Az alap konstrukció egy weboldal és egy applikáció, ahova a vendéglátóhelyek regisztrálnak és 40-70% kedvezménnyel feltöltik az éppen aktuális napi választékot, ami nap végére megmaradt

Tovább olvasom »