Vaníliás kevert almatorta diókrémmel - Év Séfje 2021 Döntő

Vaníliás kevert almatorta diókrémmel

A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny II. helyezettje Fogler Dániel lett, aki a döntőben vaníliás kevert almatortát készített diókrémmel. Receptjét az alábbiakban olvashatod. Hozzávalók a tortához: 220g kölesliszt 80g barna rizsliszt kb 500g édes alma 40g eritrit 1tk szódabikarbóna 3tk útifűmaghéj (előre vízbe áztatva) 1tk citromhéj 1tk vaníliapor Az almát nagy lyukú reszelőn

Tovább olvasom »
Mentes Anyu Szakácskönyv - Nemes Dóra

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ilyen egyszerű – Interjú Nemes Dórával, a Mentes Anyu Szakácskönyvek szerzőjével

Nemes Dóra a Mentes Anyu-közösség megálmodója, kétgyermekes anyuka, aki családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. Októberben jelent meg a második, hiánypótló szakácskönyve, amely többek között az inzulinrezisztenciában érintetteknek lehet hasznos. Az első szakácskönyvednek nagy sikere volt. Miben más a második, most megjelent kötet, mint az első? A másodikat kifejezetten inzulinrezisztensek, cukorbetegek és életmódváltók részére

Tovább olvasom »
testi-lelki egészség

Mit tehetünk a testi-lelki egészségért?

A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kis lelki töltődésre vagy olyan külső támogatásra, mely segít továbblendülni egy nehéz időszakon. A járvány elterjedésével ráadásul állandósult a stressz az életünkben, ami nem csak a mentális, hanem a testi egészségünket is rombolta. Gyakoribbá vált a szorongás, a bizonytalanság érzés és a betegségektől való félelem. A korábban

Tovább olvasom »
Tumblebee

Tumblebee

Tegyél te is a környezetedért, és ne használj többé papír vagy műanyag poharat! A Tumblerrel, ezzel a rozsdamentes acélpohárral Te is csökkentheted a globális lábnyomod, és a duplafalú technológiának köszönhetően 8 órán keresztül hidegen, vagy 4 órán át melegen tarthatod benne az italod. Vidd magaddal bárhová, és legyen a mindennapjaid része! Sőt, ha most vásárolsz

Tovább olvasom »
Mit iszol? Budapest

Mit iszol? Budapest

A Mit iszol?-nál azt vallják, hogy a jó borhoz nem kell semmit hozzáadni, és nem kell semmit sem elvenni belőle, így fejezheti ki igazán az adott termőhely, a talaj és a klimatika adottságait. A Mit iszol? zászlajára tűzte a felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt, egészséges, tiszta szőlőből, a pincében minimális beavatkozással készült borok képviseletét.

Tovább olvasom »
ÚjraTÖLTÖM

Kozmetika újratöltve

Egyediség, szépségápolás, újrahasznosítás. Ezeket ötvözi egyszerre az ÚjraTÖLTÖM projekt keretében az Officina Merta, akik most fogyasztót, gyártót és értékesítőt egyaránt cselekvésre hívnak. Bár a zero waste szemléletmód eddig is fontos volt a szépségmárka számára, idén egy jóval környezetbarátabb, fenntarthatóbb projektet építettek ki legújabb termékeiknek, ugyanis forgalmazóik számára újratöltő állomásokat, míg vásárlóik számára újratöltő kannákat hoztak

Tovább olvasom »
Freeat Bisztró

Freeat Bisztró

A Freeat Mentes Vegán Bisztró minőségi, kizárólag növényi alapanyagokból készít minden napra egészséges vegán ebédet, melyet már házhoz is tudsz rendelni tőlük. A finomabbnál finomabb gyümölcs- és zöldséglevesektől kezdve a válogatott, ízletes főételeken át, az egyedi salátákról és a különleges desszertekről nem is szólva, pazar választékot nyújtanak a vegán étrend követőinek. Így nem kell a

Tovább olvasom »
Benedetti Arancini & More

Benedetti Arancini & More

Az Arancini egy kis adag Szicíliát varázsol Budapestre. A Földközi-tenger legnagyobb szigetének egyik gasztroremeke az arancini, egy tradicionális, kelet-szicíliai street food finomság, ami ma már minden sarkon megtalálható szinte Cataniától Palermóig. Az ízletes, fűszeres rizottóból formázott kis golyókat, sajtokkal és különböző szószókkal töltik meg, és bepanírozva forró olajban sütik ki. A családi recept alapján, igazi

Tovább olvasom »
Drumf Bisztró

Drumf Bisztró

A Drumf Bisztró ugyan elsősorban azok számára nyílt meg, akiknek valamilyen okból glutén-, laktóz- vagy cukormentes étkezést kell folytatniuk, ugyanakkor mindenkinek szeretnék bebizonyítani, hogy azért, mert bármely okból glutén-, laktóz- és cukormentes ételeket kell, hogy fogyassz, nem kell, hogy elveszítsd az ízélményt. Az ételeikben visszaköszönnek a hazai konyha ízei, mivel mentes filozófiájuk egyik alappillére, hogy

Tovább olvasom »