Sztracsatellás áfonya mousse torta

Hozzávalók Alap: 200 g mentes keksz 2 evőkanál natúr kakaópor 100 g növényi vaj Sztracsatella réteg: 10 g kókuszvirág cukor 250 ml kókusztejszín 20 g vegán tejszínes pudingpor 1 dl növényi tej 1 teáskanál agar agar mentes csokis keksz Áfonya mousse réteg: 150 g áfonya 60 g víz 50 g kókuszvirág cukor 250 ml kókusztejszín

Tovább olvasom »

Körtés-marcipános-csokis rétes

Hozzávalók 1 rúd réteshez: Minden hozzávaló vegán, valamint glutén- és finomított cukortól mentes! – 4 db fehér húsú, érett, de nem túl érett körte – pl. vilmoskörte (524 g, hámozva, magozva: 354 g); – 20 + 30 g barna cukor alternatíva; – 50 g Bio étcsokoládé; – 100 g marcipán; – 60 g növényi margarin

Tovább olvasom »

Citromos kölespite vegán habcsókkal

Leírás 20 cm-es tortaformában készül. 12 szeletes Tészta: 15 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes) 15 dkg mandulaliszt 20 g ¼ édesítő 10 dkg kókuszzsír Az összes alapanyagot összeleverem kézzel vagy késes aprítóban és a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára terítem. Üvegpohár aljával lenyomkodom. 170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm. A torta karikát nem veszem le, fóliát

Tovább olvasom »

Fügés barackos galette

Hozzávalók: Tészta: 110 g gluténmentes zabpehelyliszt 80 g barna rizsliszt 30 g tápiókaliszt (vagy tápióka keményítő) 40 g darált mandula 2 evőkanál xilit 100 g növényi margarin 8 evőkanál hideg víz Töltelék: 2 evőkanál cukormentes baracklekvár 2 db őszibarack vagy nektarin 4-5 db füge 1-2 evőkanál vaníliás xilit Díszítéshez: Aquafaba (csicseriborsó vagy bab főzőleve) Szeletelt

Tovább olvasom »

Ropogós hajdina pogácsa, balzsamecetes salátával

3 adaghoz: Hajdina ropogós: 100g hajdina Fél fokhagyma Fél hagyma 1evk. szárított petrezselyem bazsalikom Saláta: 3-4 nagyobb db paradicsom Ízlés szerint koktél paradicsom Fél uborka 1 konzerv csicseriborsó 2 ek. balzsamecet 2 ek. olaj Hajdinát háromszoros vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Sózzuk, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, bele rakjuk a hagymát, fokhagymát fűszereket. Vizes kézzel vastagabb

Tovább olvasom »

Hasselback burgonya köleskolbásszal, rizzsel és paradicsommal tálalva

  Elkészítés: 4 db nagyobb krumplit alaposan megmosok, himalája sót, őrölt fekete borsot és kurkumát ízlés szerint belekeverek 2 dl kókuszolajba. A krumplikat bevagdosom, nagyjából 3/4ig,megkenem ezzel a fűszeres olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,200 fokra előmelegített sütőben sütöm 20 percet, utána újra lekenem,megint sütöm 20 percet, megkenem újból és légkeverésesen még 10 percig sütöm, míg

Tovább olvasom »

Szilvás gombóc

Hozzávalók 20 gombóchoz: 500 g főtt krumpli 120 g GM zabliszt (zabpehely kávédarálóban megőrölve) Csipet só 1 tk útifűmaghéj 3 ek víz 20 szem szilva 3 ek kókuszvirág cukor (vagy eritrit) 1 tk fahéj A hempergetéshez: 100 g darált dió 25 g GM zabliszt Elkészítése: A főtt krumplit krémesre töröm. Az útifűmaghéjat elkeverem a vízzel

Tovább olvasom »

Lovagold meg a második hullámot! 5+1 immunerősítő tápanyag a járvány idejére

  A koronavírus második hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás. Összegyűjtöttünk 5+1 immunerősítő tápanyagot, amelyekkel felturbózhatod immunrendszered. Homoktövis bármilyen formában Megfelelő mennyiségben fogyasztva a homoktövis szervezetünk igazi őrangyala lehet. A járvány idején különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen C-vitamin tartalma a

Tovább olvasom »

Nyers vegán almás mákpite torta

Nyers vegán almás mákpite torta Hozzávalók 8 szelethez: 25 dkg datolya 25 dkg aszaltszilva 15 dkg kókuszreszelék 25 dkg mák 3 db közepes alma 1 kezeletlen citrom 1 kk konjac liszt díszítéshez ribizli és citromfű   Elkészítés: a magozott datolyát és szilvát, külön tálban, egy éjszakára beáztatjuk. Az átnyomkodott datolyát aprítógépben pépesítjük. Összegyúrjuk a kókuszreszelékkel

Tovább olvasom »