Natessence

Stresszoldás csúcstechnológiával

A Natessence neve sokak számára ismerősen csenghet, náluk mutattuk be korábban a liofilizálást, vagyis más néven fagyasztva szárítást és víztelenítési eljárást, amely segítségével megőrzik a gyümölcsök és zöldségek magas vitamintartalmát, beltartalmi értékeit, ízeit és aromáit. És ebből állítják elő a különböző gyümölcs- és zöldségporokat, amelyek koncentrált hatóanyag-tartalmukkal támogatják az egészségtudatos életmódot. De vajon hogyan nyerhető

Tovább olvasom »
Vegital tejmentes fagyi

Készíts otthon tejmentes fagyit!

Az elmúlt hetekben megdőlt a melegrekord, és kibírhatatlan hőséggel kell megküzdenie annak, aki kimerészkedik az utcára. Ez a csuda nyári időjárás a légkondis szobában még csak-csak elviselhető, de ahogy kilépünk otthonunk ajtaján, mintha egy hatalmas szauna szeánsz közepébe csöppennénk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk gondolatban elkalandozni távoli tengerparti tájakra, a pihentető trópusokra, ahol biztosan van függőágy és

Tovább olvasom »
PlantRevolt

(T)egyél a jövőért!

Biztosan mindenki elgondolkozott már rajta, hogy mennyit változik majd az életünk 10–20 éven belül, hogy a táplálkozásunkról már ne is beszéljünk. A Plant Revolt megálmodói úgy vélik, hogy a növényi alapú élelmiszer lesz a következő generációk megfizethető és egészséges élelemforrása. „Meggyőződéses környezetvédőként elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az élelmiszergyártásban, -forgalmazásban és -fejlesztésben szerzett évtizedes

Tovább olvasom »
Hulladékmentes

Interjú Tóth Andival

Tóth Andi neve sokak számára ismerősen csenghet, ugyanis ő írta a Dobd ki a szemetest! című könyvet, amelyben gyakorlati lépésekkel segíti a kezdőtől egészen a haladó szintig azokat, akik szeretnék a hulladékukat csökkenteni. Vele beszélgettünk a hulladékmentes háztartásokról. Mitől lehet hulladékmentes egy háztartás? Alapvetően olyan, hogy hulladékmentes háztartás, szó szerint véve nem létezik, tehát a

Tovább olvasom »
TIBIDABO

Mentes pékáru kompromisszumok nélkül

Az idén hároméves Tibidabonál a glutén- és laktózmentes, szénhidrátcsökkentett péktermékek készítésekor nem kevesebb a cél, mint hogy kiváló alapanyagokra támaszkodva a hagyományos péksütemények rajongóit is elvarázsolják. A termékek különlegessége az összetétel: a márka nemet mondott a rizs, kukorica, burgonya alapanyagokra, valamint a hozzáadott répacukorra, sőt a szukralózra is. Helyettük főleg hajdina-, köles-, bambuszrost- és útifűmaghéjlisztet,

Tovább olvasom »
Salty And Sweet

Változatos és minőségi étkezés egészségünkért

2005-ben azzal a céllal indult el a Salty & Sweet Kft., hogy kiváló minőségű élelmiszereket forgalmazzon a magyar fogyasztók számára. Meggyőződésük, hogy a minőségi élelmiszerek fogyasztása az egészséges életmód alappillére. Már kezdetben segítették a kiváló minőségű tejtermékeket gyártó kis magyar cégek termékeinek forgalmazását. Jelenleg Belgiumból friss tejszínből, tradicionális eljárással készült vajakat (Rochefort, Polders, Grand Prés,

Tovább olvasom »
Mixit

Fagyi, jégkrém és jégkása egészségesen!

Mindenmentes alternatív receptötletek. Te sem szeretnél lemondani az édes, hűsítő pillanatokról? Most megosztjuk veled a legfenségesebb házi recepteket, amik tökéletesen alkalmasak a legkeresettebb nyári hűsítők helyettesítésére. A fagyik, jégkrémek és jégkásák tagadhatatlanul a nyár szimbólumai, de sajnos ugyanúgy, ahogy más sütik, nyalókák és különféle édességek, cukortartalmuk miatt nem tanácsolt fogyasztani őket. No de akkor mit

Tovább olvasom »
Mentes Bor

Minőségi bioborok hisztaminérzékenyeknek is!

A hisztamin egy természetes anyag, amely fontos szerepet tölt be szervezetünkben. A hisztamint maga az emberi szervezet is előállítja, azonban vannak olyan emberek, akiknél ez az anyag a normálisnál nagyobb mértékben termelődik vagy szabadul fel a szervezetben, így magas hisztamintartalmú vagy hisztamint felszabadító ételek fogyasztásával felborulhat a szervezet egyensúlya. Amíg az „egészséges” ember teste elegendő

Tovább olvasom »
Jégkrém receptek

Jégkrém receptek

Charles Baxter így fogalmazott egyszer: “Felejtsd el a művészetet. Bízz a fagylaltban.” Vannak olyan emberek, akik jégkrém kedvelők, van aki nem igazán, de ezekért a fermentált jégnyalókákért mindenki rajong. Ízletesek, frissítőek, finomított cukortól (ha kihagyjuk a mézet hozzáadott cukortól is) mentesek és mindezen túl az általuk nyújtott vizuális élmény is pazar. Külön előnyük, hogy több

Tovább olvasom »