Ratatouille “Annyira egyszerű” módra

Étel neve
Ratatouille “Annyira egyszerű” módra
Leírás

Két fázis van, mindegyik rém egyszerű.

I. A vegán sajtszósz

Hozzávalók (1 literhez, ami elég egy nagy jénai ratatouille-hoz):

60 dkg krumpli felkockázva
1 kk petrezselyem
1/2 kk kurkuma
1/2 kk curry por
1/2 kk füstölt paprika por
1 kk só
pár csipet bors
1/3 kk asafoetida (ha nincs, elhagyható)
2 kk citromléElkészítése:
1 liter zöldségleves alaplét forralunk (vagy vizet, amibe sót és vegamixet teszünk).
Ebben 15 perc alatt megfőzzük a krumplit. Közben egy tálkában elkészítjük a fűszerkeveréket: petrezselyem, kurkuma, curry, füstölt paprika por, só, bors, asafoetida a fenti mennyiségekben. Amikor a krumpli megfőtt, a turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket.
Adunk hozzá két kiskanál citromlét.
Felöntjük főzőlével, kb addig, hogy ellepje.
Krémmé turmixoljuk és ezzel a szósz kész is.II. A ratatouille “összerakása” (ami innen már gyerekjáték)

Hozzávalók (együtt töltsék meg a jénait):
Krumpli
Cékla
Cukkíni
Lilahagyma
Kaliforniai (vagy kápia) paprika
Édesburgonya
Én úgy szoktam, hogy minden második szelet egy krumpli, de lehet egyenlő arányban is használni őket (ezért nem írtam mennyiségeket).

A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A képen látható módon beállítgatjuk őket egy jénaiba. Lehet az oldalába is tömködni, legyen jól tele.
Leöntjük 3-4 dl “vegán sajtszósszal”.
A tetejét megszórjuk egy fél kiskanál rozmaringgal, majd egy spatulával eligazgatjuk, hogy mindenhova jusson szósz.
Lefedjük egy alufóliával és 200C fokon 30 percig sütjük.
Levesszük az alufóliát, majd még 15 percig sütjük. Ezzel kész is.
Tálaláskor a tányéron még megöntjük egy kis vegán sajtszósszal és biggyesztünk mellé egy-két savanyú uborkát.