Rigó Jancsi palacsinta

Étel neve
Rigó Jancsi palacsinta

Leírás
Naturbit Mimen palacsinta por felhasználásával készült a palacsinta, a krém pedig Meggle Vegan “tejszínből”.

Palacsinta:
Kb. 300g palacsintapor
500 ml buborékos ásványvíz
Kevés kókusz olaj
Összekeverem a lisztet, a vízzel, majd szokás szerint kisütöm a palacsintát.

Krém:
300 ml vegán “tejszín”
ízlé szerint kakaópor
A tejszínt felverem kemény habbá, nem tettem bele cukrot, a hab amúgy is édes ízű.
Az egyik feléhez tettem két evőkanál kakaóport, másik felét meghagytam “fehér színű” habnak.
Egyik palacsintára kakaós, másikra sima habot kentem. Egymásra helyezem őket, tornyot, vagy tortát formázva belőle.

Máz:
Tej-és gluténmentes táblás étcsokoládé fele pár csepp étolaj.
Mikrózható tálba összetöröm a csokit, pár csepp étolajat adok hozzá, és frissen tartó fóliával (nem alufólia) lefedve 30 másodpercig melegítem, maximális teljesítmény mellett.
Ezzel nyakon öntöm a palacsinta tornyot.
Kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!