Serpenyős vegán burger

Étel neve:
Serpenyős vegán burger

Leírás:
A finom burger minden része egészséges alapanyagokból áll, gluténmentes, cukormentes és vegán. Minden elemét serpenyőben sütjük ki, ezért nagyon gyorsan elkészül. A receptben leírt 4 minirecept mindegyike megállja a helyét más ételek készítésekor is!
Az elkészítést abban a sorrendben írom le, ahogyan a legidőtakarákosabb:) A mennyiségek 2 db burgerhez elegendőek.

1. a kókuszchips-baconhöz 2 ek. balzsamecetet 1 ek. kókuszolajjal összekeverünk, majd 2 marék natúr vagy enyhén sós kókuszchipset belekeverünk, úgy, hogy a chips minden részét érje a ragacsos balzsamecet. Egy felmelegített serpenyőbe szórjuk és közepes lángon megpirítjuk, majd tálalásig félretesszük.

2. jöhetnek a serpenyőbe az édeskés lilahagyma-lekvár hozzávalói: egy nagy fej lilahagymát apróra vágunk, 1 ek. balzsamecetet és 1 ek. juharszirupot (vagy kókusznektárt) adunk hozzá, és fedő alatt így karamellizáljuk. Ha kész, kis víz hozzáadásával egy botmixerrel krémesebbé daráljuk.

3. Míg készül a hagymalekvár, előkészítjük a burger-bucit: ehhez egy tálba mérünk 70 g gluténmentes zabpehelylisztet és 50 g lenmaglisztet, hozzáadunk 2 ek. kókuszolajat és egy löttyintésnyi kókusztejet. Egy nem folyós, de ragacsos tésztát kell kapnunk, ezt tegyük be a hűtőbe a sütésig, közben készítsük elő a burgerbe való pogácsát.

4. a brokkolis-csicseriborsós pogácsához egy késes aprító táljába mérjünk 4-5 rózsányi brokkolit (ha friss, kicsit pároljuk meg, ha fagyasztott, csak olvasszuk fel mikróban), egy marék olajos magot, amihez kedvünk van, lehet vegyesen is (dió, kesu, mandula, tökmag…), 2 maréknyi lecsöpögtetett csicseriborsót (konzerv vagy üveges), és kb. 50-70 g gluténmentes zabpelyhet. Készítsünk egy lenmag-tojást: egy kis tálkában egy evőkanál őrölt lenmaghoz adjunk 2-3 evőkanál forró vizet és kevergessük, míg tojásfehérje-állagú nem lesz. Adjuk az így elkészült lenmagtojást is a tübbi hozzávalóhoz, és késes aprítóval daráljuk addig, amíg kicsit darabos, de formázható masszát nem kapunk. Formáljunk belőle pogácsákat.
Kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben süssük ki a pogácsákat. Vegyük ki a hűtőből a tésztát és formázzunk ebből is lapos korongokat, majd süssük meg mindkét oldalát.A burger összeállításához a leírtakon kívül friss pak choi leveleket, paradicsomot, kígyóuborkát és vegán majonézt használtam.

Egészségetekre! 🙂

Secured By miniOrange