• 12,5 dkg Mester család házi kenyérliszt
  • 20 dkg Mester család süteményliszt
  • 10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve
  • 2 ek édesítő (1:4) (ITT)
  • 1 cs sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • kb. 0,8 – 0,85 dl víz
  • + kb 15 dkg darált édesített mák
  • + 10 dkg szilvalekvár
  • + Mester család diabetikus étbevonó
  • + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többit és alaposan kidolgozzuk. Rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyforma részre osztjuk.

Kinyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe (18×18 vagy 18×23 – ennél akkor kicsit vékonyabbak a lapok) tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal, majd a következőnél is így járunk el. Ezek után rátesszük az utolsó lapot és 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Végül olvasztott csokival borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/