Vegán “Tojásos” Lecsó

Étel neve
Vegán “Tojásos” Lecsó

Leírás
Hozzávalók:
180g tofu
2 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lilahagyma
2-4 gerezd fokhagyma
2 kápia paprika
1 kisebb cukkini
2 nagyobb paradicsom
só és bors ízlés szerint
1 teáskanál fekete só
fél teáskanál kurkuma
1 púpozott teáskanál füstölt paprika
1 dl szűrt, tisztított víz
kevés olaj a sütéshez
koktélparadicsom és zöldfűszerek a díszítéshez

Elkészítés:
Hagymákat félbevágjuk és hosszábban szeleteljük fel. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és kevés olajon együtt közepes lángon megpirítjuk. Ízlés szerint karikára vágott csilivel tüzeljük fel az ízlelőbimbóinkat, amit a hagymához adunk.
Mikor a hagyma kezd megpirulni, hozzáadjuk a felszeletelt kápia paprikát (magházzal együtt). Közben vékony szeletekre vágjuk a cukkinit majd ezt is hozzáadjuk. A paradicsomokat megtisztítjuk, felaprítjuk és a piruló zöldségekhez adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ügyelve a később bele kerülő fekete só mennyiségére.
A tofut összemorzsoljuk, fekete sóval és kurkumával ízesítjük a tojás íz- és színhatás elérése érdekében.
A piruló zöldségekhez adjuk a füstölt paprikát és egy percig pirítjuk mielőtt hozzáadjuk a tofut is. Átforgatjuk az egészet és 1dl vizet hozzáadva főzzük még 2 percig. Melegen, friss koktélparadicsommal és friss zöldfűszerekkel díszitve tálaljuk. Nincs más hátra…Csapjunk a lecsóba 🙂

Jó étvágyat!