Vöröslencsés pohárdesszert

Étel neve
Vöröslencsés pohárdesszert

Leírás
Vöröslencse alapú pohárdesszert, amely 3 különböző színű és ízű rétegből áll. A világos, almás-banános réteg íze némileg hasonlít a gesztenyepürére.

Adag: 3 nagyobb vagy 6 kisebb

Hozzávalók:
2 csésze vöröslencse
2,5-3 csésze víz
2 fagyasztott banán
1 marék fagyasztott málna
1 közepes alma
1 tk. őrült fahéj
3 ek. cukrozatlan növényi tej (pl. Happy Rice rizstej)
1-2 ek. cukrozatlan kakaópor

A lencsét 15-20 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az egyes krémekhez a lencse kb. 1/3 része szükséges.

Világos krém:
A lencse kb. 1/3 részét turmixgépben összekeverjük a felkockázott almával, a fahéjjal, egy kanál növényi tejjel és az egyik banánnal.
Rózsaszín krém:
A lencse kb. 1/3 részét egy fél banánnal, a málnával és egy kanál növényi tejjel összeturmixoljuk.

Kakaós krém:
A maradék lencsét a maradék fél banánnal, a kakaóporral és egy kanál növényi tejjel összeturmixoljuk.
Rétegezve poharakba töltjük és fogyasztás előtt 20 percre a hűtőbe rakjuk.

Tippek: Igény szerint növényi tejszínhabot is lehet készíthetünk hozzá. A krémet kiegészíthetjük még kisebb-nagyobb gyümölcsdarabokkal. Aki jobban szereti a pudingosabb állagú krémeket, az az alap vöröslencsét sűrítheti még pluszba ételsűrítővel vagy cukrozatlan pudingporral. A desszert édességét főleg a banán adja, de akinek nem elég édes, az kipróbálhatja valamilyen édesítőszerrel. pl. Stevia, kókuszvirágcukor…stb.

Elkészítési idő: Kb. 30 perc+ hűtés