ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

14 allergén részletesen

A 1169/2011 EU rendelet II. melléklete alapján a 14 allergén részletesen:

  1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
  • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is
  • búzából készült maltodextrin
  • árpából készült glükózszirup;
  • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.
  1. Rákfélék és a belőlük készült termékek
  2. Tojás és a belőle készült termékek
  3. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
  • vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
  • a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag
  1. Földimogyoró és a belőle készült termékek
  2. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
  • teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
  • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
  • szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
  • szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
  1. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
  • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
  • lakit
  1. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok
  2. Zeller és a belőle készült termékek
  3. Mustár és a belőle készült termékek
  4. Szezámmag és a belőle készült termékek
  5. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni
  6. Csillagfürt és a belőle készült termékek
  7. Puhatestűek és a belőlük készült termékek

Leave a Comment