Az Év Mentes Séfje
Legyél te az Év mentes séfje 2024-ben!
Jelentkezz és legyél te az Év Mentes Séfje!
2024-ben 6. alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Csak a Mentes Séfje verseny – hagyományos ételek allergének nélkül. Az Év Séfje verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassuk, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. Idei évben először, a döntőt élő selejtezők előzik meg, melynek a METRO Gasztroakadémia ad otthont! Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli.
A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra. Mutasd meg Te is, hogy mentesen is lehet tápláló, finom ételeket készíteni!
Év Séfje verseny
VERSENY ÉS A JELENTKEZÉS RÉSZLETEI
A versenyre profi és amatőr kategóriában várjuk a jelentkezéseket, melyet a lent található online űrlap kitöltésével tudsz megtenni.
Az űrlap elküldése után válasz e-mailben érkezik egy megerősítés, hogy részt vehetsz az élő selejtezőben, ahol ismert szakemberekből álló zsűri előtt kell elkészíteni egy főételt, melyre 60 perc áll rendelkezésre. A versenyen megadott alapanyagokból kell dolgozni, melyet pár nappal a kezdés előtt kapnak meg a résztvevők.
A selejtezőkből 5 fő juthat tovább a döntőbe, ahol főétel és desszert elkészítése után derül ki, hogy ki lesz az Év Mentes Séfje.
Az Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, az értékes nyeremények mellett TV-s és rádiós szereplésekre, interjúkra számíthat.
A 2024-es Év Mentes Séfje versenyre a jelentkezés lezárult!
A versenyt kövesd nyomon a Csak a Mentes Facebook oldalán >>
Jövőre újra várjuk a jelentkezéseket!
Selejtezők időpontjai
2024.01.15. Amatőr kategória selejtező
2024.01.16. Profi kategória selejtező
2024.02.13. Mindkét kategória döntő
Kiknek szukolhatsz a döntőben?
Amatőr kategória döntősei
Döntő 1
Döntő 2
Döntő 3
Döntő 4
Döntő 5
Döntő 6
Profi kategória döntősei
Döntő 1
Döntő 2
Döntő 3
Döntő 4
Döntő 5
NYEREMÉNYEK
Amatőr kategória
I.helyezett
- 2 fős, 2 éjszakás wellness hétvége a Castellum Hotel Hollókő jóvoltából
- Gravírozott üvegdíj
- Mentes ajándékcsomag
- METRO ajándék
- Russell Hobbs háztartási kisgép
II. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Russell Hobbs háztartási kisgép
III. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Russell Hobbs háztartási kisgép
Profi kategória
I.helyezett
- 2 fős, 2 éjszakás wellness hétvége a Castellum Hotel Hollókő jóvoltából
- Gravírozott üvegdíj
- Mentes ajándékcsomag
- METRO ajándék
- Russell Hobbs háztartási kisgép
II. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Russell Hobbs háztartási kisgép
III. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Russell Hobbs háztartási kisgép
Háziasszony
Szinetár Dóra
Színésznő
Szakmai Zsűri
Dr. Árvai Anita
A Veganeeta home Vegán étterem alapítója és tulajdonosa
Tanács Attila
A Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok
Stőhr Gréta
Egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író
Zsolnay Gergely
Séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő
Steiner Kristóf
Író, újságíró, színész és vegán séf
Varga István
Nyers vegán séf, gasztrofilozófus, a Nyers Kihívás és Nyers Nyaralás életre hívója
Blendea Károly
Violife Professional Kulináris Tanácsadója
Molnár György
Dobos C. József Iskola tanára
Ádám Csaba
Az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje
Korábbi események videói, képei
Nézd meg az elmúlt évek döntőiről készült fényképalbumokat:
Gyakran ismételt kérdések
Profi kategóriába várjuk azok jelentkezését, akik hivatásszerűen tevékenykednek a konyhában,
séfként/szakácsként dolgoznak.
Amatőr kategóriába várjuk azok jelentkezését, akik imádnak főzni, de nem hivatásuk. Azok is ide
sorolandók, akik hobbiból elvégezték bármilyen képzést a gasztronómia területén, de sosem
dolgoztak étteremben.
A megfelelő kategória kiválasztása után az űrlap kitöltése, majd a megkapott számla utalása.
Minél hamarabb kérjük az alapanyag igényedet, mennyiségek feltüntetésével (4 adaggal számolj), ezen kívül pedig minden fontos információt a versenyről egy külön e-mailben meg fogsz kapni.
Ha nem voltál nyertes, akkor örömmel vesszük a jelentkezésedet újra.
Glutén-, cukor-, laktózmentes és vegán ételeket kell készítened.
A selejtezők napján 1 óra áll rendelkezésre a főételre, a döntő napján pedig 2 órát fogsz kapni a főételre + a desszertre együtt.
A zsűri figyelembe veszi az alkalmazott technológiákat, alapanyag választást és felhasználást, figyelik az állagot, ízt és illatot, kreativitást és a tálalást. Ezen szempontok alapján fognak értékelni 1-5-ig.
Selejtezők alkalmával egy főétel, a döntő napján pedig egy főétel + egy desszert.
Igen, van nevezési díj, mindkét kategóriában. A díjat nem tudjuk visszautalni, ha nem tudsz mégsem résztvenni a versenyen.
Ha beteg/lázas vagy és alkoholos vagy más egyéb tudatmódosító szer befolyása alatt állsz.
Ha bármilyen nyílt sebed van, akkor kesztyű használata kötelező.