Az Év Mentes Séfje
Legyél te az év
Csak a Mentes Séfje!

Jelentkezz és legyél te az Év Mentes Séfje!

2023-ban 5. alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Csak a Mentes Séfje verseny – hagyományos ételek allergének nélkül. Az Év Séfje verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassuk, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. Idei évben először, a döntőt élő selejtezők előzik meg, melynek a METRO Gasztroakadémia ad otthont! Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli.
A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra. Mutasd meg Te is, hogy mentesen is lehet tápláló, finom ételeket készíteni!
Év Séfje verseny
VERSENY ÉS A JELENTKEZÉS RÉSZLETEI
A versenyre profi és amatőr kategóriában várjuk a jelentkezéseket, melyet a lent található online űrlap kitöltésével tudsz megtenni.
Az űrlap elküldése után válasz e-mailben érkezik egy megerősítés, hogy részt vehetsz az élő selejtezőben, ahol ismert szakemberekből álló zsűri előtt kell elkészíteni egy főételt, melyre 60 perc áll rendelkezésre. A versenyen megadott alapanyagokból kell dolgozni, melyet pár nappal a kezdés előtt kapnak meg a résztvevők.
A selejtezőkből 5 fő juthat tovább a döntőbe, ahol főétel és desszert elkészítése után derül ki, hogy ki lesz az Év Mentes Séfje.
Az Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, az értékes nyeremények mellett TV-s és rádiós szereplésekre, interjúkra számíthat.
Selejtezők időpontjai
2023.02.02. Amatőr kategória selejtező
2023.02.06. Profi kategória selejtező
2023.02.21. Mindkét kategória döntő
NYEREMÉNYEK
Amatőr kategória
I.helyezett
2 fős, 2 éjszakás wellness hétvége a Castellum Hotel Hollókő jóvoltából
- Gravírozott üvegdíj
- Mentes ajándékcsomag 20.000 Ft értékben
- METRO díj: 40.000 Ft értékű vásárlási utalvány
- Háztartási kisgép
II. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Nyers Séf online kurzus 1 évre 40.000 Ft értékben
III. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
- Mindenmentes Főzősuli szabadon választható kur
Profi kategória
I.helyezett
2 fős, 2 éjszakás wellness hétvége a Castellum Hotel Hollókő jóvoltából
- Gravírozott üvegdíj
- Mentes ajándékcsomag 20.000 Ft értékben
- METRO díj: 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány
- Háztartási kisgép
II. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
III. helyezett
- Oklevél a helyezésről
- Mentes ajándékcsomag
Szakmai Zsűri

Varga István
Nyers vegán séf és gasztrofilozófus, a táplálás művésze, a Nyers Kihívás és Nyers Nyaralás életre hívója

Tanács Attila
A Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok

Stőhr Gréta
Egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író

Blendea Károly
Séf, az Upfield Professional Kulináris Tanácsadója

Garami Gábor
Rádiós műsorvezető, zenész

Vágó Piros
Rádiós műsorvezető, gasztrokalandor

Ádám Csaba
Az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje
Korábbi események videói, képei
Nézd meg az elmúlt két év döntőiről készült fényképalbumokat:
