Az Év Mentes Séfje

Legyél te az Év mentes séfje 2025-ben!

 

 

 

 

Az Év Mentes Séfje 2025

Jelentkezz és legyél te az Év Mentes Séfje!

Az Év Mentes Séfje 2025

Hazánk egyetlen mentes séfversenye visszatér!

Glutén-, cukor-, laktózmentes és vegán alkotásokkal várunk
profi vagy amatőr kategóriában.

2025-ben 7. alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Csak a Mentes Séfje verseny – hagyományos ételek allergének nélkül. Az Év Séfje verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassuk, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A selejtezőknek és a döntőnek a METRO Gasztroakadémia ad otthont! Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli.

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra. Mutasd meg Te is, hogy mentesen is lehet tápláló, finom ételeket készíteni!

Év Séfje verseny

VERSENY ÉS A JELENTKEZÉS RÉSZLETEI

Téma: Fenntarthatóság - szezonális zöldségek felhasználása, ételpazarlás elkerülése

A versenyre profi és amatőr kategóriában várjuk a jelentkezéseket, melyet a lent található online űrlap kitöltésével tudsz megtenni.

Az űrlap elküldése után válasz e-mailben érkezik egy megerősítés, hogy részt vehetsz az élő selejtezőben, ahol ismert szakemberekből álló zsűri előtt kell elkészíteni egy főételt, melyre 60 perc áll rendelkezésre. A versenyen megadott alapanyagokból kell dolgozni, melyet pár nappal a kezdés előtt kapnak meg a résztvevők.

A selejtezőkből 5 fő juthat tovább a döntőbe, ahol főétel és desszert elkészítése után derül ki, hogy ki lesz az Év Mentes Séfje.

Az Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, az értékes nyeremények mellett TV-s és rádiós szereplésekre, interjúkra számíthat.

Az idei évi jelentkezés lezárult!

Kövesd nyomon a verseny alakulását a Csak a Mentes Facebook oldalán!

Selejtezők időpontjai

2025. január 28. Amatőr kategória selejtező
2025. január 29. Profi kategória selejtező
2025. február 20. Mindkét kategória döntő

Nyeremények

Amatőr kategória

I. helyezett
II. helyezett
III. helyezett
Év Mentes Séfje Verseny díjak

Profi kategória

I. helyezett
II. helyezett
III. helyezett

Háziasszony

Szinetár Dóra

Szinetár Dóra

Színésznő

Zsűrielnök

Zsolnay Gergely

Séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő

Konyhai Zsűri

Molnár György

Molnár György

Mesterszakács, szaktanár, gluténmentes gasztronómiai szakértő

Szakmai Zsűritagok

Mautner Zsófi- Gasztroblogger, szakíró, műsorvezető

Mautner Zsófi

Gasztroblogger, szakíró, műsorvezető

Kovács Zoltán - Napfényes Étterem konyhavezetője, vegán séf

Kovács Zoltán

Napfényes Étterem konyhavezetője,
vegán séf

Ádám Csaba

Ádám Csaba

Az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje

Támogatóink

Médiatámogatónk

Helyszín

METRO Gasztroakadémia tankonyha

METRO Gasztroakadémia

2040 Budaörs Keleti u. 3.

GPS koordináták:

Ész: 47,45744 Kh: 18,90059

Korábbi események videói, képei

Gyakran ismételt kérdések

Profi kategóriába várjuk azok jelentkezését, akik hivatásszerűen tevékenykednek a konyhában, séfként/szakácsként dolgoznak.

Amatőr kategóriába várjuk azok jelentkezését, akik imádnak főzni, de nem hivatásuk. Azok is ide sorolandók, akik hobbiból elvégezték bármilyen képzést a gasztronómia területén, de sosem dolgoztak étteremben.

A megfelelő kategória kiválasztása után az űrlap kitöltése, majd a megkapott számla utalása.

Minél hamarabb kérjük az alapanyag igényedet, mennyiségek feltüntetésével (4 adaggal számolj), ezen kívül pedig minden fontos információt a versenyről egy külön e-mailben meg fogsz kapni.

Autóval Budapestről a Budaörsi úton kifelé az M1-M7-es autópályán, az M1-esen tovább haladva a 14-es kijáratig Budakeszi/Törökbálint lehajtót követően az 1-es úton Tatabánya felé.

A parkolás a METRO áruház parkolójában ingyenes.
Tömegközlekedéssel Kelenföld vasútállomás megállótól a Tetra Pak megállóhelyig környéki BKK, valamint Volánbusz járatokkal. Kérjük, használd a www.mentrendek.hu oldalt az aktuális menetrendhez.

A Tetra Pak megállótól a METRO irányába haladva egy lefelé vezető lépcsőt találunk, aminek használatával a Gasztroakadémia könnyen megközelíthető a METRO parkolón keresztül.

Mindenképp kényelmes ruhában gyere (ne legyen túl bő, a balesetek elkerülése végett) és ha lehet ne csúszós talpú, lapos cipőben érkezz. Kötényt fogunk adni a versenyekre.

Ha nem voltál nyertes, akkor örömmel vesszük a jelentkezésedet újra.

Glutén-, cukor-, laktózmentes és vegán ételeket kell készítened.

A selejtezők napján 1 óra áll rendelkezésre a főételre, a döntő napján pedig 2 órát fogsz kapni a főételre + a desszertre együtt.

A zsűri figyelembe veszi az alkalmazott technológiákat, alapanyag választást és felhasználást, figyelik az állagot, ízt és illatot, kreativitást és a tálalást. Ezen szempontok alapján fognak értékelni 1-5-ig.

Selejtezők alkalmával egy főétel, a döntő napján pedig egy főétel + egy desszert.

Igen, van nevezési díj, mindkét kategóriában. A díjat nem tudjuk visszautalni, ha nem tudsz mégsem résztvenni a versenyen.

Ha beteg/lázas vagy és alkoholos vagy más egyéb tudatmódosító szer befolyása alatt állsz.
Ha bármilyen nyílt sebed van, akkor kesztyű használata kötelező.

Jelentkezés