14 JÓL BEVÁLT IMMUNERŐSÍTŐ TIPP

Közel 10 éves tapasztalatomat osztom meg Veled. Élj vele, az erős immunrendszer mindenkor és mindenki számára a legfontosabb kincs. Próbáld ki és vesd be a következő jól bevált praktikáimat Te is!

ÖSSZEFOGLALÓ VIDEÓM RÓLA, ALUL PEDIG RÉSZLETESEBBEN:


1. TERÁPIÁS CSONTLEVES: egy valódi csodaszer, amely biztosítja a szervezet ásványi anyag- és fehérje ellátását, erősíti a csontokat, a fogakat, gyógyír a bélflórának, helyreállítja az emésztést, erősíti az immunrendszert, kenegeti az ízületet, építi az izmokat, segíti a zsírlebontást, kisimítja a ráncokat, feszesíti a bőrt, csökkenti a falási rohamokat. Én így alkalmazom vírusos időszakban: 1 bögre éhgyomorra, 1 bögre ebédhez, 1 bögre délután (de lehet este is). Az adagját bármikor, bármelyik időpontban emelheted. ITT TALÁLOD A RECEPTEMET!

2. GYÖMBÉRESSZENCIA FELTURBÓZVA: az alapreceptemet ITT TALÁLOD, ehhez még tegyél hozzá 1 tk. őrölt vagy kb. kisujjnyi frissen reszelt kurkumát. Elsősorban azért fejlesztettem ki ezt az italt, mert intenzíven képes csökkenteni a szénhidrát/cukor iránti sóvárgást. Ezen kívül az egyes összetevői számos egészségedre gyakorolt hatással bírnak, mint például: gyulladásgátló, görcsoldó, emésztésjavító, gyomorerősítő, antioxidáns, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, memóriajavító, émelygéscsillapító, immunerősítő, vírusirtó, nyákoldó, antibakteriális, idegnyugtató, lázcsillapító, vérképző.

3. CHILI: serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést és antibakteriális hatású. A növény hatóanyaga a kapszaicin, mely erős antioxidáns hatással bír, így a méregtelenítési folyamatokat segíti. Vitamintartalma révén az immunrendszer stimulálásában hasznosítható. Baktérium- és vírusölő hatású, lázcsillapító, ételben fertőtlenítő hatású, enyhíti a torokgyulladást, és mivel felhígítja az orrmelléküregben megtapadt sűrű nyákot, jót tesz az eldugult orrnak. Köptető hatású anyagokat is tartalmaz. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzhetők vele felső légúti megbetegedések, illetve kiaknázhatjuk izzasztó, torokfájást enyhítő tulajdonságait.

4. HAGYMAFÉLÉK
Fokhagyma: antibakteriális és gombaellenes hatása révén egyes légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelése során használatos. Tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása mérsékli a vér káros LDL-koleszterinszintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló és vérnyomás-normalizáló hatású. Főbb jellemzői közé sorolhatjuk még az antibakteriális nyálkaoldó hatást. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. Baktériumölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet, ezenkívül enyhíti a menstruációs görcsöket is.
Medvehagyma: a fokhagymához hasonló ízű és hatású gyógynövény és fűszer egyszerre. Sok C-, B1-, B2-vitamin, ásványi anyag és nyomelem (vas, kálium, kalcium, kén, magnézium, mangán, szelén, foszfor) található meg benne. Serkenti az anyagcserét és az epekiválasztást, javítja az emésztés folyamatát és a vérkeringést, vízhajtó, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő, segíti a méreganyagok kivezetését a szervezetből. Vértisztító hatású, erősíti a bélrendszert, regenerálja a bélflórát, illetve hozzájárul az egészséged megőrzéséhez, és megkönnyíti a táplálék lebontását, felszívódását.
Újhagyma: a benne található allicin és egyéb kéntartalmú vegyületek már aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat. Mivel ezek az anyagok nehezen bomlanak le, az egész szervezet felett őrködnek, még a húgyutakban is kifejtik gyulladáscsökkentő és gyógyító tulajdonságaikat. Az újhagyma nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket: C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, H- és E-vitamin, folsav, nikotinsav, valamint vas, jód, magnézium, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz, cink található benne.
Póréhagyma: előnyös hatásait először Hippokratész említi: emésztésserkentőként és vizelethajtóként ajánlja. Magas élelmirost- és allicin nevű illóolaj-tartalma elősegíti a belek mozgását, ruténtartalma révén pedig a vérerek falát erősíti, tisztítja a kapillárisokat, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Mézgaanyagai köptető hatásúak: légúti fertőzések, gyulladások gyógyulásakor igen hatékonyak. Illóolajai baktériumölő hatással rendelkeznek, és kiemelkedő az A-, B1-, C-, valamint E-vitamin-tartalma. Antioxidánsként erősíti a szervezeted ellenálló képességét, ezenkívül pedig remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás.
Lila hagyma: a benne található antioxidánsok megakadályozzák a zsírsavak oxidációját, semlegesítik a szabad gyököket, gátolják a ráksejtek terjedését és növekedését, és hatékonyan védenek a gyulladások kialakulása ellen. Azok a kéntartalmú vegyületek, amelyek egyébként a lila hagyma csípős ízét és illatát is adják, rendkívül hasznosak a szervezeted számára: méregtelenítő és immunerősítő hatásúak. Az utóbbi évek kutatásai azt is kimutatták, hogy megakadályozzák az elhalt vérsejtek alvadását, összetapadását, sőt, mérséklik az LDL- és trigliceridszintet, de növelik a HDL, vagyis a jó koleszterin mennyiségét. A lila hagyma kiváló forrása a krómnak, mely csökkenti a vércukorszintet, és elősegíti a sejtek inzulinérzékenységét.
Vöröshagyma: B1-, B2-, C-vitamin és nikotinsav, ezenkívül vas, jód, kálium, kalcium, foszfor, szelén és cink található benne. A vöröshagyma gyógyír a megfázás tüneteire, csökkenti az orrdugulást. Jótékonyan hat az emésztésre, fokozza az emésztőnedvek termelődését, és enyhíti a bélgörcsöket. Elsősorban az érelmeszesedés megelőzésére, a folyamat lassítására, illetve a szívroham rizikóinak csökkentésére használják. Kísérletek szerint nyersen fogyasztva kedvezően hat a koleszterinszintre, mert megnöveli a nagy sűrűségű lipoprotein, a HDL koleszterin mennyiségét, ami eltávolítja a szövetek és az erek faláról a rossz koleszterint.

5. SZEGFŰSZEG: a benne található eugenol vegyület az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő. Olyan flavonoidokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek szintén erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek. A fűszert frissen őrölve bármilyen hozzá passzoló teához, kávéhoz, turmixhoz, ételhez teheted, vagy csak rágcsálj el naponta 3-5 alkalommal 1-1 szegfűszeg fejet.

6. PARAJDI SÓ: 84 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és többféleképpen is használhatjuk: inhalálásra, vízben föloldva ivókúrára vagy fürdőzésre, és persze ételeinkhez adagolva a konyhasó vagy asztali só helyettesítésére is alkalmas, annál jobb ízű és sokkal egészségesebb. Erősíti az immunrendszert. Szájfertőzések, afták ellen is hatékony, valamint elűzi a kellemetlen leheletet. Általános méregtelenítő és salaktalanító hatása van.
TIPP: Gargalizáló sóoldat: 1 dl langyos vízben feloldottam 1 tk. parajdi sót. Ennek erős vírusölő hatása van, így a villámgyorsan szaporodni képes vírusokat azonnal hatástalanítani tudjuk illetve fokozza a torok vérkeringését.
TIPP:Méregtelenítő gyógyfürdő: 1 kg parajdi sót oldj fel egy kád vízben, tölts el benne kb. 20-30 percet – közben kortyolgass el egy bögre gyógyteát – majd törülközőbe vagy köntösbe burkolózva még várj kb. 15-20 percet, amíg a szervezet izzadása lezajlik. . A kristály só serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, erősíti az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét és segít megőrizni a bőr egészségét is. Azt írták még róla valahol, hogy ez az egyszeri 30 perces fürdőzés 3 napos méregtelenítő kúrának felel meg. Ha én ezt használom, mindig alaposan megizzaszt, nagyon érezhetően kitisztul a fejem és a torkom, illetve bársonyosabb és feszesebb lesz utána a bőröm.

7. MINŐSÉGI PIHENÉS: alkalmazd a cirkadián ritmust, vagyis kerüld a mesterséges fényeket lefekvés előtt min. másfél órával, és így elősegíted a melatonin hormonok termelődését, amelyek egyensúlya feltétele a minőségi alvásnak is. Válts sólámpára, gyertyára, vagy takard le pl. egy sárga vagy egyéb meleg színű lepellel a lámpákat, és úgy használd őket. Fontos, hogy figyeld oda a szervezeted jelzéseire, és ne akarj ugyanúgy pörögni, dolgozni, rohangálni – és így tovább. Lassíts le, figyelj befelé, és ha a lelked újra harmóniába kerül, akkor a szervezeted is sokkal könnyebben csatlakozik hozzá.

8. APITERÁPIÁS MEGOLDÁSOK
Propolisz: legértékesebb összetevői elsősorban a flavonoidok, másodsorban az illóolajok. Ezek után következnek a kalkonok, dihidrokalkonok, a katehinek, a vitaminok (B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin), aminosavak, cserzőanyagok, festékek és az ásványi elemek. A feldolgozott propolisz vírus, baktérium és gombaellenes hatású, megvédi a fertőzésektől az ember, az állatok és a növények sérüléseit. Ajánlott fogyasztás: 3 x 20 csepp/nap megelőzés szempontjából.

Méhpempő: erős immunerősítő, legyengült szervezet felépítésében is nagy szerepe van. Magas vitamintartalmánál fogva az emberi testet alkotó sejteket táplálja, anyagcseréjét javítja, ezért „ott segít, ahol baj van”, hiszen a betegségeket egy-egy sejtcsoport hibás működése okozza. Leromlott szervezet, betegség alatti -utáni állapotból való felerősítésnél kitűnő. A méhpempő szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be. Ajánlott fogyasztása: 1 gr/nap, lehetőleg reggeli előtt.

9. ECHINACEA CSEPP: hatóanyagai növelik a szervezet ellenálló képességét fertőzésekkel szemben, főleg nátha és meghűlés esetén. A szervezet ellenálló képességének fokozására ajánlják, az ismételten jelentkező légúti fertőzések, megfázás megelőzésére, illetve annak kiegészítő kezelésére. Nem szabad alkalmazni a készítményt, ha annak valamely komponensével – elsősorban a kasvirággal-, illetve fészkesvirágzatúakkal (körömvirág, cickafark, árnika, stb.) szemben egyéni túlérzékenység van. Továbbá nem alkalmazható előrehaladott szisztémás megbetegedések – tuberkulózis, fehérvérűség, kötőszöveti betegségek, szklerózis multiplex, AIDS, HIV-fertőzés, valamint autoimmun betegségek és várandósság esetén. Használat a termék adagolási javaslata szerint.

10. GRAPEFRUIT MAG KIVONAT: Teljesen természetes anyagokat tartalmazó, a grapfruit magjából sajtolt kivonat, amely sejtregeneráló, antioxidáns hatású, vírus és gombaölő, sterilizáló és immunerősítő, táplálék kiegészítő készítmény. Legfőbb előnyei közé tartozik a mindenféle fertőző kórokozó, baktérium, vírus és gomba elpusztítása. Használat a termék adagolási javaslata szerint.

11. TEAFAOLAJ: gyors kéz- vagy bármilyen felület fertőtlenítésére alkalmas, erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik. Közel 100 olyan vegyület található, melyek potenciálisan gyógyító hatásúak lehetnek. Párologtató készülékben, aromalámpában a levegő fertőtlenítését végzi el, olajban hígítva pl. kézre is használhatjuk, de adagolhatjuk kézmosó szappanhoz, kézfertőtlenítő készítményekhez is fokozva ezzel a hatásukat. Gyermekeknek, várandós hölgyeknek nem javasolt. Egyéni érzékenység előfordulhat, bőrteszt elvégzése javasolt a használat előtt. Fontos: 100%-os tisztaságú illóolajat vásároljunk.

12. D3+K2+A-VITAMIN + MAGNÉZIUM: ezt a négyest együtt érdemes napi szinten használni a bombabiztos immunrendszered érdekében. Fontos: önmagában a D-vitamin használata veszélyeket is rejthet. A zsírban oldódó vitaminok szinergikusan működnek együtt A, D, E, K vitaminok együtt sokkal hatékonyabbak, mint önmagukban. K2-vitamin hiányában a D-vitamin többet árthat, mint használna. A K2 vitamin feladata, hogy a fehérjéket aktiválja, így a kalcium valóban a csontokhoz szállítódjon, és ne a lágy szövetekben halmozódjon fel; a magnézium pedig ugyanezt a szerepet tölti be. Az A-vitamin feltétele a D-vitamin hasznosulásának és működésének. Itt nagyon fontos a dózis, ugyanis a túl sok épp olyan káros, mint a kevés! Érdemes olyan készítményt választani, amely megbízható, minőségi és megfelelő arányú, tökéletes hasznosulású. A magnézium szükséges az előző vitaminok hasznosulásához, valamint kiemelt jelentőségű ásványi anyag, létfontosságú a sejtjeink számára, napi szinten, rendszeresen és kiváló felszívódású formátumban (pl. krém, fürdősó) kell bevinni.

13. TISZTA, TÁPANYAGDÚS, BÉLFLÓRA REGENERÁLÓ ÉTREND: az immunrendszered 70%-ban a bélflórád, az emésztésed és a táplálkozásod minőségétől függ. Tiszta, allergénektől és gyulladáskeltő alapanyagoktól mentesek, tápanyagban gazdagok a receptjeimés a speciális étrendjeimis. Kövesd őket, próbáld ki, kérdezz, ha elakadsz bárhol: posta.renata@gmail.com

14. KERTI KAKUKKFŰ GYÓGYTEA: illóolajai – timol és a karvakrol – erőteljesen baktériumölő, fertőtlenítő, emellett szélhajtó, görcsoldó hatásúak. Sokan légzőszervi panaszok esetén alkalmazzák. A gyógytea fogyasztása vagy az azzal történő gargarizálás, jó gyógyír köhögés, torokfájás esetén.
TIPP: 2 dl 100 fokos vízbe tegyél 1 ek. szálas kakukkfű teát, áztasd 5-8 percig, majd leszűrés után fogyaszd el. Gazdagíthatod gyömbérrel, frissen facsart citromlével, ehhez teheted akár a propolisz cseppet, egyéb étrendkiegészítőket.

KERÜLD: a méz és bármiféle cukortartalmú étel fogyasztását – ugyanis a cukor fokozza a gyulladást és táptalaj a vírusok VILLÁMGYORS további szaporodásához.
 

Ha bármilyen kérdésed felmerül még hozzám, vagy tudni szeretnéd, én a fentiek közül mit, mikor, pontosan hogyan használok, írj ide: info@postareni.hu vagy csatlakozz a Facebook csoportomhoz, és segítek!

 
MINT MINDEN ESETBEN, ITT IS FONTOS AZ EGYÉNI JELLEMZŐKET, ORVOSI TANÁCSOT, ELLENJAVASLATOT ÉS AZ EGYÉNI ÉRZÉKENYSÉGET FIGYELEMBE VENNI ÉS MÉRLEGELNI!

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője