ELKÉSZÍTÉS – 2 főre
Borsófehérje alap
Ezt készítjük el leghamarabb, mert az ételeink mindegyikének az alap összetevője lesz. Azáltal, hogy ezt előre elkészítjük a munka melósabb részét le is tudjuk, és „főzéskor” már csak össze kell állítani a hozzávalókat.
A borsófehérjét a csomagoláson látható előkészítés alapján beáztatjuk. Amíg ázik, addig a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sót, majd levesszük a tűzről és megfűszerezzük, vagyis ekkor már nem pirítjuk, nehogy megégjen. A borsófehérjét hozzáadjuk és visszatesszük a tűzre, az összes hozzávalót pár percig összepirítjuk. Ha az állaga elég száraznak tűnik, akkor pár evőkanálnyi vizet még önthetünk hozzá.
Mexikói saláta borsófehérjével
Valamilyen zöld salátára, lehet jégsaláta, rukkola, spenót tegyünk a borsófehérje alapból. Adjunk hozzá apró kockára vágott paprikát, fekete babot, avokádót, koktélparadicsomot.
Az öntetet sem kell túlvariálni, mert már így is teljes az ételünk, szóval elegendő egy kis olívaolajjal meglocsolni, esetleg még balzsamecetet is tehetünk hozzá.
Borsófehérjés wrap
Egy GM tortilla lapot picit megmelegítünk egy száraz, zsiradékmentes serpenyőben, hogy könnyebben tudjuk formázni. Ha meglangyosodott, akkor kivesszük a serpenyőből és megtöltjük a felkockázott paprikával, paradicsommal, avokádóval és a borsófehérjés alapunkkal. Végül teszünk még rá vegán fetasajtot elmorzsolva és esetleg valamilyen magot pl tökmagot, hogy legyen benne valamilyen ropogós is.
Aki szeretné ennek a nagyon diétás verzióját elkészíteni, az a tortilla lap helyett jégsalátába is csomagolhatja a tölteléket, vagyis egy egész levelet megtöltünk vele – mint a töltöttkáposztát.
Borsófehérjés hamis spagetti
Elkészítjük a rizstésztát, vagyis a csomagoláson lévő előírás szerint beáztatjuk forró vízbe.
Ha elkészült, akkor nyakon öntjük a paradicsompürével, arra tesszük a húspótlónkat és a tetejét megszórjuk vegán parmezánsajttal.
A spagettit, alias rizstésztát ebben az esetben tudjuk helyettesíteni, ha nem szeretnénk annyi szénhidrátot fogyasztani, mégpedig cukkini spagettivel. Ehhez nincs más dolgunk, mint spirálozni egy cukkinit, vagy nagyon vékonyra vágni – spirálozóval egyszerűbb. Cukkini esetén azt nem kell megfőzni, nyersen fogyasztható.
A receptet Ötvös Edina készítette.