ELKÉSZÍTÉS
A virág-drágakövekhez melegítsük fel a bodzaszörpöt, keverjük hozzá a zselatint, hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük egy sekély, rövid oldalú műanyag tálcára. Fejjel lefelé toljuk bele a virágokat véletlenszerű elrendezésben, végül tegyük be a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 170 oC-ra. Egy nagy keverőtálban a lenmaglisztet és a növényi tejet összekeverjük, habverővel rövid ideig keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd tovább habosítjuk, amíg világos és levegős nem lesz. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd óvatosan a habhoz forgatunk mindent. Elosztjuk a tésztát 12 muffinkapszliba, ami kb. 50 g nyers tészta lesz kapszlinként. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük (amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön). Teljesen lehűtjük, addig elkészítjük a mázat.
A máz elkészítéséhez a tejet és a vaníliát egy serpenyőben felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A cukrot és a lisztet alaposan összekeverjük. A felmelegített tej 1/3-át a lisztes keverékhez öntjük, és erőteljesen felverjük. A keveréket a serpenyőbe öntjük a tejjel, és közepes lángon tovább keverjük. Addig főzzük, amíg a keverék felforr és besűrűsödik, ügyelve arra, hogy ne égjen le a serpenyő alján. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszt, és hagyjuk kihűlni, majd a margarinnal kihabosítjuk, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt sütemények tetejére.
Amikor a virágzselé megszilárdult, egy pogácsaszaggatóval köröket vágunk, majd lehúzzuk a tálcáról, és óvatosan a tortácskák tetejére helyezzük.
A receptet Horváth Judit készítette.