ELKÉSZÍTÉS
A húsgombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. A gombócokat vízben felforraljuk, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, fűszereket és puhára főzzük (kukta esetén kb. 15 perc). A gombócokat kivesszük, a levest botmixerrel pürésítjük, majd a rizsliszttel és tejföllel elkevert habarással sűrítjük. Végül citromlével ízesítjük.
A cipóhoz a hozzávalókból tésztát dagasztunk, 40-50 percig kelesztjük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, végül 220 °C-on további 10 percig sütjük.
Tálaláskor a bucik tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk és kissé megpirítjuk. Az aljukba gombóc kerül, majd rámerjük a forró krémlevest.
A receptet Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-lik alapítója készítette.
Facebook: Gluténmentes Íz-lik