A Dr.Kelen nemet mond a tartósítószerekre!

A Dr.Kelen családi vállalkozást 1992-ben dr. Kelen András és szintén gyógyszerész felesége alapították, majd gyermekeik is csatlakoztak. Céljuk, hogy korszerű összetételű, természetes kozmetikumokat fejlesszenek az egészségtudatos fogyasztók igényeinek megfelelően.

Dr.Kelen márkanév alatt kizárólag a cég gyógyszerészei által fejlesztett termékek kerülnek forgalomba, amelyek minőségéért büszkén vállalják a felelősséget. Egészségmegőrző termékeik fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektetnek a természetes növényi alapanyagok alkalmazására, a tartósítószer- és színezőanyag-mentes készítmények kialakítására. A termékek hatását klinikai, dermatológiai és hipoallergén vizsgálatok igazolják.

A tartósítószer sajnos modern korunk részévé vált – az élelmiszerek mellett a legtöbb kozmetikumban is megtalálhatóak ezek a mesterséges anyagok. Pedig ennek egyáltalán nem szükségszerű így lennie – vallják a Dr.Kelen szakemberei, akik csak és kizárólag tartósítószer-mentes termékeket fejlesztenek.

A Dr.Kelen gyógyszerészei olyan speciális összetételeket dolgoznak ki, amelyek mintegy „jótékony mellékhatásként” a termék tartósságát is természetes módon biztosítják. Első körben kiválasztják az aktívanyagokat, amelyek megoldást jelentenek az adott problémára. Ha a megfelelő hatás megvan, akkor jön az eltarthatósági szempont. A Dr.Kelen számára alapkritérium, hogy csak olyan egészségtudatos terméket engedjenek ki a kezeik közül, amelyet mindenki biztonsággal használhat.

 

A természetes tartósítást többek között illóolajokkal, speciális növényi kivonatokkal érik el, illetve bizonyos termékeknél az alkohol is segít.

Megdöbbentő, de a piacon kapható kozmetikumok 90%-a tartalmaz tartósítószert. Az ok egyszerű: nem minden gyártó rendelkezik a megfelelő szaktudással, illetve sokkal egyszerűbb és kényelmesebb mesterséges tartósítószerrel biztosítani a készítmények szavatossági idejét, hiszen így nincs gyártói rizikó – csak a bőr számára felesleges és kockázatos a mesterséges anyagok alkalmazása.

A Dr.Kelen számára azonban a bőrünk egészsége az első!

Web: www.drkelen.hu
Facebook: /DrKelen
E-mail: info@drkelen.hu