A közelmúltban a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika adott helyet a Selye Start-konferenciának, ahol a résztvevők előadásokat hallgathattak a neurobiológiáról, a gyógyszertudományokról és egyéb érdekes témákról. A konferencia fő célja a Selye János Doktori Szakkollégium és a Semmelweis Ignác Szakkollégium közös tudományági kutatócsoportjaiban folyó munka bemutatása volt. Az előadások többek között rámutattak a csoportok közötti szakmai kapcsolódási lehetőségek feltárására és az interdiszciplináris kutatási tevékenység katalizálására is.
A PhD-hallgatók és az adott tudományterület kiemelkedő szereplői a szellemi táplálék mellett valódi gasztrotörténelmi élménynek is részesei lehettek az ebéd és a vacsora folyamán.
A rendezvény csúcspontját Varga István nyers séf a különleges falatjaival biztosította. A kiváló vegán és nyers vegán menüsorral a szervezők a kollégáikkal még jobban megszerették volna ismertetni ennek a konyhának a sokszínűségét és egyben felhívni arra is a figyelmet, hogy milyen széles és színes az egészséges, nyers és vegán ételek palettája. Ezeket az ízcsodákat kóstolva a résztvevők maguk is részesei lehettek és megkedvelhették a vegán és minőségi gasztronómiát. Ezáltal a jövőben már nemcsak ismertetni fogják az egészséges táplálkozás és életmód előnyeit, hanem tudatosan – ezeknek a különlegesen finom ízeknek az ismeretében – képviselni tudják majd ezt az új irányvonalat a nagyközönség felé.
Az ebéddel és a vacsorával mindenki tökéletesen elégedett volt, mint mindig amikor István megjelenik az exkluzív gasztroalkotásaival. A kóstolgató tudós arcokat nézegetve remélhetőleg minél többen fognak majd elindulni a vegán és a nyers vegán konyha népszerűsítésének útján, ami azért is nagyon fontos, mert ezek a neves szakemberek fontos szerepet játszanak a lakosság egészségtudatos életmódjának kialakításában.
Íme egy kis ízelítő Varga István által megálmodott és elkészített különleges menüsorból:
- Nyers vegán szendvicsvariációk medvehagymás pestóval, rózsaborsos-citromos mandulakrémmel és aszalt paradicsomos feltéttel.
- Vöröslencse fasírt.
- Tabulee.
- Sült répás hummusz.
- Lilahagymalekvár.
- Házi csírák, sült céklasaláta sütőtökkel, vegán fetával.
- Lecsós tofu tagine pita és sült bagett.
- Tormás célka.
A desszerteknek sem lehetett ellenállni, amelyek közül nem hiányozhatott a nyers séf különlegessége, a Superfood energiagolyó sem.
Az ízlelőbimbókat még tovább izgatta a nyers vegán desszert, az almás mákpitetorta és a gyümölcsös tejberizs.
Az egészséges La Verde vegán juice-ok méltó kísérői voltak a finomságoknak.
A rendezvény magas színvonala, a gasztroélmények, az előadók, a hallgatóság és Varga István nyers séf mellett a támogatók nagylelkűségének is köszönthető, mivel önerőből került megrendezésre a konferencia.
A vacsorát a L’Oréal Magyarország támogatta!
Varga István séffel és ételkülönlegességeivel szokás szerint a Csak a Mentes rendezvényein is találkozhattok!