Search
Close this search box.

A rizs termesztésétől egészen az asztalunkig

NAGYKUN rizs - A rizs termesztésétől egészen az asztalunkigA NAGYKUN rizs neve a legtöbb ember számára ismerősen cseng, ami azért van, mert a NAGYKUN cégcsoport az 1960-as évektől foglalkozik nagyüzemi rizstermesztéssel, immáron évente kb. 800–850 hektáron termeszt rizst, amelynek az 1/3-a ráadásul biorizs. A napjainkban a rizstermelésben világszerte komoly problémát jelentő magas nehézfémtartalom (arzén, kadmium) fényében még nagyobb büszkeség, hogy a Nagykun Bio Rizs nyugat-európai és kínai prémium bébiételekben is megtalálható, ugyanis a Kisújszállás környékén termesztett rizsben az egészségügyi határértéket jelentősen alulmúlja a nehézfémtartalom.
Az általuk itthon megtermelt rizs mindig is a prémium kategóriába tartozott, mind főzési tulajdonságai, mind pedig minőségi paraméterei tekintetében. Olyannyira, hogy 2021-ben a „Nagykun rizs” bekerült az Európai Unió oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába. Az éves szinten megtermelt 3.500–4.500 tonna kiváló minőségű Nagykun rizst a társaság modern hántolójában dolgozza fel.

NAGYKUN rizs Rice-ler gyártásaA feldolgozott rizs- és puffasztott rizs termékek nemcsak egyedülálló, magas minőséget képviselnek, hanem esetükben érvényesül a „Szántóföldtől az asztalig” elv is, ami a rizspiacon meglehetősen ritkának számít.
Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóhoz ismert eredetű és minőségű, a cégcsoport által termelt saját alapanyag saját malomipari üzemeiben történő feldolgozást követően jutnak el az egyenletesen kiváló minőségű, rizsalapú termékek.
Hántolóüzemükben kizárólag rizs megmunkálása történik.

Puffasztóüzemükben ezzel a hántolt rizs alapanyaggal dolgoznak, és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csakis gluténmentes ízesítő anyagokat használjanak, így a hántolt és puffasztott termékeik egészen biztosan nem érintkeznek gluténnal.

Az egyik legkülönlegesebb termékük a háromféle Rice-ler, „a reform desszert” mindkét oldalán belga csokoládéval bevont puffasztott rizskorong, ami egyedülállónak számít az európai piacon.

De nem állnak meg egy percre sem. Rövid távú terveik között szerepel a Rice-ler (bio és cukormentes) és a Roppant jó! puffasztott rizs (bio, indián rizses, gluténmentes zabbal dúsított) termékpaletta bővítése.

Elérhetőség:

Weboldal: www.rice-ler.hu
Facebook: Nagykun Rizs
Facebook-csoport: Roppant jó!!!

NAGYKUN rizs - Rice-ler