A tejmentes élet bibliája

Megjelent a Te(l)jes élet tej nélkül könyv

A Vegital létrejötte mögött egy családi történet áll, ami azért is különösen megkapó, mert Halászi Ildikó a kislánya érintettsége miatt mélyedt bele a tejérzékenység és tejallergia témakörébe, és vált idővel a téma szakértőjévé. Anno, amikor még alig volt információ itthon erről a problémáról, Ildikó Kínáig is elment kislánya gyógyulásáért. Egy ottani orvostól tudta meg, hogy kínai szemmel a nyugati életmód három legnagyobb hibája a folytonos rohanás, a mértéktelen alkohol és tejfogyasztás.
A szellemes megállapítás mögött valójában tömegek napi problémája húzódik, ugyanis a tejcukor lebontására a hazai lakosság egy része genetikailag képtelen, ami a rossz közérzettől (puffadás, hasi kellemetlenségek, kiütések) az egészen komoly egészségügyi gondokig, betegségig terjedhet.

Halászi Ildikó könyve hiánypótló. A kifejezetten olvasmányos kötetben megismerhetjük a szerző személyes történetét, majd a tejmentes élet közel sem szürke hétköznapjaiba pillanthatunk be, amely izgalmas új utakat mutat. A közismert növényi italokon túl (mint a kókusztej, rizstej) ugyanis meglepően sok alapanyag alkalmas növényi “tej” készítésére a mogyorótól a pisztácián át a kölesig. Egy új világ tárul elénk, hiszen mindegyik növény kicsit más ízű és textúrájú italt ad, amelyekkel izgalmas kísérletezésekbe kezdhetünk. Ha pedig bevált, megbízható készítési módokra vágyunk, számos receptet és konyhai jó tanácsot találunk a könyvben.

A tejmentes élet igazi kézikönyvét foghatjuk a kezünkbe, amiből megismerhetjük az italkészítés csínját-bínját, az elkészült italok tárolási módját, és olyan praktikákat, mint pl. hogyan sűríthetjük a tejhelyettesítőket, hogy a legkülönbözőbb ételekhez alkalmasak legyenek a tej és tejszín pótlására.
A könyvben sok szó esik arról is, hogy az italkészítésből visszamaradt szárazanyagokat hogyan tudjuk felhasználni további finomságok készítéséhez.

A téma iránt érdeklődőknek érdemes figyelni a Vegital Facebook-oldalát, a Vegital, a tejmentes italt, a Vegital, ahogy mi szeretjük zárt csoport pedig továbbra is a tejhelyettesítő ital készítés jó hangulatú és igen aktív klubja, ahova ugyancsak lehet csatlakozni.
Weboldal: www.vegital.hu
Facebook: www.fb.com/vegital.tejmentesital
Telefonszám:+36 70 777 92 20