Almás és mazsolás ünnepi gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 180 g aprított dió
  • 150 tökmag
  • 250 g zabpehely
  • 150 g szárított gyümölcs apróra vágva
  • 90 g lenmag
  • 30 g útifűmaghéj
  • 40 g chia mag
  • 10 g finom só, fahéj, kardamom, vanília ízlés szerint
  • 430 g cukrozatlan almapüré
  • 240 g víz
  • 80 g rizs- vagy juharszirup
  • 60 g olaj
  • 100 g kovász vagy 1 tk. sütőpor

 

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót. Egy külön tálban keverjük össze az összes nedves hozzávalót, és jól elegyítsük. Végül keverjük össze a nedves és száraz keveréket. Olajozzunk ki két őzgerincformát, jól nyomkodjuk le, kissé legömbölyítve a tetejét. Fedjük le egy darab fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni két órán át.

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Süssük a süteményeket kb. 1 óra 15 percig. A teteje mélybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni (legalább 2 órát). Legfinomabb, ha vékonyra szeleteljük és pirítjuk.

 

A receptet Horváth Judit, Fermentált Konyha társszerző, receptkönyvíró készítette.

Facebook: Judit’s Play & Patisserie
Instagram: Judit’s Play & Patisserie

Almás és mazsolás ünnepi gyümölcskenyér - Horváth Judit receptje
Almás és mazsolás ünnepi gyümölcskenyér - Horváth Judit receptje