ELKÉSZÍTÉS
Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót. Egy külön tálban keverjük össze az összes nedves hozzávalót, és jól elegyítsük. Végül keverjük össze a nedves és száraz keveréket. Olajozzunk ki két őzgerincformát, jól nyomkodjuk le, kissé legömbölyítve a tetejét. Fedjük le egy darab fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni két órán át.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Süssük a süteményeket kb. 1 óra 15 percig. A teteje mélybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni (legalább 2 órát). Legfinomabb, ha vékonyra szeleteljük és pirítjuk.
A receptet Horváth Judit, Fermentált Konyha társszerző, receptkönyvíró készítette.
Facebook: Judit’s Play & Patisserie
Instagram: Judit’s Play & Patisserie