Skip to content

Április 7. Az egészség világnapja

Minden év április 7-én ünnepeljük az egészég világnapját. Talán sosem volt ennyire fontos és hangsúlyos az egészségünk védelme, mint egy ilyen járvány helyzet kellős közepén.

Na, de miért éppen április 7. köthető ehhez az eseményhez?

Az Egészségügyi Világszervezet az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genf városban található. A szervezet alapokmánya 1948. április 7-én lépett életbe, s e nap óta minden évben ez az egészségügyi világnap.

Az egészséghez vezető 3  legfontosabb lépés

  1. Étkezz egészségesen – Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, kevesebb húst. Kerüld a tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított ételeket. Igyál napi 2-3 liter tiszta vizet.
  2. Mozogj rendszeresen – Korunk népbetegsége az ülőmunka és az elkényelmesedés. Sétálj, fuss egyet a szabadban, vagy akár könnyen végezhető tornagyakorlatokat is végezhetsz szabadtéren.
  3. Figyelj a lelkedre – Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról a tényről, hogy minden fizikai betegség alapja a lélek betegsége. Keresd meg a kiváltó okot és változtasÍs. Meditálj vagy végezz olyan dolgokat, amik feltöltik a lelked és boldogabbá tesznek.

 
A Csak a Mentes küldetése, hogy ezekben mind segítsen Neked, így minden eseményünk és tevékenységünk ezt a célt szolgálja. Köztudott, hogy csapatban minden jóval egyszerűbb, így javasoljuk, hogy csatlakozz Te is a Csak a Mentes közösséghez, zárt csoportunkhoz facebookon.
Jó egészséget kívánunk!