Aqua de Mar – Tudod miért lenne jó tengervizet fogyasztanod? 

Miért vágyunk szinte mindannyian a tenger közelségére? Bizonyára nem az iható vize miatt, bár, ha tovább olvasol  rájössz, hogy ez tévedés, és megismerheted az egészség forrását.  A spanyolországi Cabo de Gata nemzeti park területén fekvő, kristálytiszta Alborán tenger 38 méteres mélységéből kinyert tengervíz két, a tengerfenéken működő vulkánnak köszönhetően kiemelkedő ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Az oldott formában benne lévő 95 féle ásványi anyag mellett kálcium- és magnéziumtartalma egyedülállóan magas.


Az ásványi anyagok csak oldott, szerves formában tudnak a szervezetünkbe beépülni, szervetlen formában csekély mértékben hasznosulnak, a felesleg lerakódik, s egészségügyi problémákat is generálhat. Ezért biztonságos és komplex megoldás a tengervíz izotóniás italként történő fogyasztása.
„Az ásványi anyagok korlátozott visszapótlása az egyik kiváltó oka a megbetegedéseknek. Erre ad tökéletes megoldást a tengervíz napi szintű fogyasztása, amit egyre többen ismernek fel.” – mondja Jakab Zsuzsanna, aki Spanyolországból hozta magával az Aqua de Mar termékeit. Neki 8 éve javasolták vérszegénysége kapcsán, hogy izotóniás italként (melyet bárki elkészíthet otthon: 1/4 tengervíz, ¾ forrásvíz arányban) fogyassza ezt az energiabombát. „Gazdaságos kiszerelésekben forgalmazzuk, hogy mindenki számára elérhető legyen. Számtalan előnye van annak ha rendszeresen éhgyomorra izotóniás tengervizet fogyasztunk, mert erőteljesen tisztítja az emésztőrendszert és beindítja az anyagcserét.” 

Meglepő, de pont a tengerparti országokban az egyik legnagyobb a kereslet a tengervíz iránt. Nem szokatlan, hogy étrendkiegészítőként, stresszoldásra, csont- és immunerősítésre is egy palack tengervíz után nyúlnak az egészségtudatos emberek. A tengervizet az élelmiszeripar és a gasztronómia is  előszeretettel használja. A nátrium-glutamát helyett természetes ízesítőként és tartósítószerként is, mivel növeli az ételek eltarthatóságát. Gyümölcslével keverve pedig izotóniás sportitalt készíthetünk, mely a sportolás közben elvesztett elektrolitok tökéletes visszapótlásában segíthet.