ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Az ALDI mindenkire figyel

Az utóbbi években egyre többen követnek egyedi étrendet, és ennek megfelelően választják ki a szükséges minőségi élelmiszereket. Számukra rendkívül fontos, hogy könnyen megtalálják az étrendjükbe illeszthető, mentes, egészségtudatos vagy etikai döntésüknek megfelelő termékeket. 

Éppen ezért az ALDI idén májustól új jelölőrendszert vezet be, amely segíti a mentes kínálat könnyű feltérképezését, a teljes választék megismerését. Az új jelölőrendszer színek és jól azonosítható piktogramok segítségével különbözteti meg az eltérő összetételű termékeket. Ennek köszönhetően nem okozhat gondot az alapanyagok összeválogatása ehhez a glutén- és laktózmentes, otthon is könnyen elkészíthető ropogtatnivalóhoz.

SAJTOS KRÉKER tejfölös mártogatóval (glutén-, laktózmentes)

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g MILFINA – ENJOY FREE! laktózmentes vaj
  • 275 g ENJOY FREE! – HAPPY HARVEST gluténmentes liszt
  • 6 g LE GUSTO tengeri só
  • 140 g cheddar vagy MILFINA ementáli sajt
  • 2 darab GOLDLAND tojás
  • 20 g HAPPY HARVEST szezámmag
  • 10 g HAPPY HARVEST chiamag
  • 10 g HAPPY HARVEST étkezési mák
A MÁRTOGATÓHOZ:
  • 6 ek. MILFINA – ENJOY FREE! laktózmentes tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. LE GUSTO édesnemes fűszerpaprika
  • ízlés szerint LE GUSTO tengeri só
  • 1 ek. frissen aprított petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉS:
  1. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, összedolgozzuk a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a tojásokat és a magvakat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Egy cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  2. A pihentetés után a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kör alakúra nyújtjuk (kb. 3 – 4 mm vastagságban), amelyeket egy éles késsel háromszögekre vágunk. Az egyes cikkeket helyenként egy szívószál segítségével kilyukasztjuk.
  3. A krékereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 – 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A mártogatóhoz alaposan elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a felaprított petrezselyemzölddel.
  5. A frissen sütött, de kihűlt krékereket a mártogatóval kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 75 perc

(Előkészítés: 25 perc, sütési idő: 20 perc, pihentetés: 30 perc)

Nehézségi szint: közepes

2 fő részére

Leave a Comment