Hozzávalók:

A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny I. helyezettje Nyitrai Kitti, akinek nyertes desszertjét te is elkészítheted, a lentiek alapján.

Fő elem: Édesburgonyás brownie, hozzávalók:

  • édesburgonya
  • rizsliszt
  • mandula liszt
  • sütőpor
  • almacukor
  • csipet só
  • karobpor

Édesburgonyát héjában megfőztem. Ha kész, héjából kiszedjük, egy tálba mehet a belseje, villával összepépesítjük, mehetnek bele a lisztek, sütőpor, karob, édesítés, összekavarjuk. Mehet a sütőbe 180 fokon, tűpróbáig.

Ehető dísz: fahéjas szilva

Serpenyőben a felvágott szilvát megpároltam kis fahéjjal.

Az Élet fátyla - Év Séfje 2021 nyertes desszert

Karob szósz:

  • kókuszolaj
  • karobpor
  • almacukor / agave szirup

Egy kis tálkában megmelegítjük a kókuszolajat, hogy folyékony legyen, ebbe mehet az édesítés és a karobpor, nagyon pici víz, az a lényeg, hogy folyékony, de sűrű, krémes állagot kapjunk és kellően édes is legyen.

Roppanós elem:

  • 60g kókuszolaj
  • 55 g víz
  • 10g csicseriborsó liszt
  • csipet só

Kókuszolajat megmelegítjük, ha folyékony, mehet bele a többi alapanyag, leturmixoljuk botmixerrel.

Majd egy serpenyőbe beleöntjük, mintha palacsintát akarnánk sütni. Óvatosan kell vele bánni, oda ne égjen. És ebből egy szép, roppanós tűlt kapunk.

A képen látható módon tálaljuk.

Az Élet fátyla - Év Séfje 2021 nyertes desszert
Az Élet fátyla - Év Séfje 2021 nyertes desszert