Babos burgundi, padlizsán szalonnával, krumplipürével és füstös répával.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Burgundi:
3 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál citromos olíva olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
3 szál kakukkfű
150 gr. színes lóbab,áztatva
1 dl száraz vörösbor
4 dl víz
5 dl házi paradicsomlé, sűrű
2 db babérlevél
3 kiskanál só
1 kiskanál bors
2 kiskanál folyékony füst
1 kiskanál pirospaprika
400 gr. sampion gomba
100 gr. gyöngyhagyma
Krumplipüré:
1 kg krumpli
2 dl. házi kesudió tej

1 kk. szerecsendió
2 ek. sörélesztőpehely
Padlizsán szalonna:
1db. padlizsán
2 kk. só
1 kk. pirospaprika
1 kk. bors
1 gerezd fokhagyma
1 kk. folyékony füst
3 ek. olívaolaj
1 ek. kókuszolaj
Füstös répa:
4db sárgarépa

folyékony füst
Recept 4 főre:
Burgundi:
Vas lábosban megmelegítettem egy kanál kókuszzsírt, beletettem a 2 vöröshagymát apróra vágva. Mikor elkezdett pirulni, hozzátettem a fokhagymát és a kockákra vágott répát. Sóztam, borsoztam és addig pirítottam, amíg a répának egy kis barna színe lett.
Ekkor öntöttem rá a bort, 1 percig főztem így. Hozzáadtam a paradicsomlevet, vizet, babérlevelet, kakukkfüvet, sót, borsot, pirospaprikát, folyékony füstöt és a babot. Rátettem a fedőt, és lassú tűzön 3 órát főztem, néha kevergetve. Amikor már a bab megpuhult és jó sűrű lett a szósz, elkészítettem a gombát és gyöngyhagymát egy külön lábosban. A gombát 4 felé vágtam. Felmelegítettem a kókuszolajat, beletettem a gombát, sóztam, borsoztam. Mikor elfőtt a leve, beletettem a gyöngyhagymát és a citromos olivaolajat, pár percig hagytam rotyogni. Hozzákevertem a babos alaphoz. 2-3 perc alatt összefőztem.
Krumplipüré
A krumplikat megpucoltam, kockára vágtam és sós vízben puhára főztem. Leszűrtem, hozzá adtam a kesudió tejet, sörélesztőpelyhet, sót, szerecsendiót és krumplinyomóval összetörtem, amíg krémes nem lett.
Padlizsán szalonna:
Ezt előző nap készítettem, hogy legyen ideje pácolódni.
A padlizsánt megpucoltam, kockára vágtam. Elkészítettem a páclevet, jól összekevertem a padlizsánnal és zárható dobozban a hűtőbe tettem 12 órára.Forró kókuszolajban kisütöttem.
Füstös sárgarépa:
A megpucolt répákat hosszában 4 felé vágtam, sóztam, folyékony füsttel befújtam és kevés olajon, forró grillserpenyőben megsütöttem.