Piskóta:
  • 20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
  • 13,5 dkg tápióka keményítő
  • 10 dkg olvasztott mentes csokoládé
  • 5 dkg édesítő (1:4)
  • 2 dkg útifűmaghéj
  • 2 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 3,5 dkg holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 dl víz
  • 2 ek citromlé
Krém:
  • 5 dl Schlagfix natúr tejszín – növényi
  • 4 nagyobb banán
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 cs vanília puding (HAAS)
  • 10-15 g útifűmaghéj őrlemény
  • + 1 ek holland kakaópor
Elkészítés:
  1. A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük.
  2. Egy torta formát olajjal kikenünk és a massza felét beleöntjük.
  3. A másik felét muffin formákba töltjük.
  4. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).
  5. A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.
  6. Ha meghűlt a piskóta, félbevágjuk, a muffinokat is, majd megtöltjük krémmel.
  7. A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.
  8. Pár óra múlva már fogyasztható.