Próbáld ki te is Kiss Mona glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes banános–csokis tortáját!
Hozzávalók ( 1 db 20 cm torta és 8 db muffin)
Piskóta:
- 20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 13,5 dkg tápióka keményítő
- 10 dkg olvasztott mentes csokoládé
- 5 dkg édesítő (1:4)
- 2 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg útifűmaghéj őrlemény
- 3,5 dkg holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 6 dl víz
- 2 ek citromlé
Krém:
- 5 dl Schlagfix natúr tejszín – növényi
- 4 nagyobb banán
- ízlés szerint édesítő
- 2 cs vanília puding (HAAS)
- 10-15 g útifűmaghéj őrlemény
- + 1 ek holland kakaópor
Elkészítés:
- A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük.
- Egy torta formát olajjal kikenünk és a massza felét beleöntjük.
- A másik felét muffin formákba töltjük.
- 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).
- A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.
- Ha meghűlt a piskóta, félbevágjuk, a muffinokat is, majd megtöltjük krémmel.
- A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.
- Pár óra múlva már fogyasztható.