Hoztunk nektek egy isteni paleos receptet Renata Postatól, hátha jól jön majd a hétvégére!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 dl natúr paradicsomszósz
- 3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
- 3 ek. kacsa- vagy libazsír a tepsi kizsírozásához
- 6-8 közepes csirkecomb
- só
Elkészítés:
- Készítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra.
- Helyezd a megmosott, lecsepegtetett csirkecombokat kizsírozott tepsibe, sózd meg mindkét oldalukat, és öntsd rájuk a szószt. Akkor lesz tökéletes, ha a szósz legalább félig ellepi a combokat.
- A gondosan lefedett tepsit told előmelegített sütőbe, és kb. 160 fokon 30 perc alatt párold puhára a húst.
- Vedd le a fedőt róla, locsold meg párszor a szósszal az összes combot, és 220 fokra feltekert sütőben karamellizáld a húsokat.
TIPP:
- Ha olyan szerencsés időszakban kerül eléd ez a recept, hogy éppen tombol a sárgabarackszezon, akkor mindenképp friss gyümölcsből készítsd a szószt. Ekkor arra figyelj, hogy a paradicsom–sárgabarack arány 1:3 legyen.
- Kókuszzsírt is használhatsz hozzá a kacsa- vagy libazsír helyett.

Posta Reni
cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője