ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Barbeque csirkecombok

Hoztunk nektek egy isteni paleos receptet Renata Postatól, hátha jól jön majd a hétvégére!
csirkecombok
Hozzávalók 4 adaghoz: 
  • 1 dl natúr paradicsomszósz
  • 3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
  • 3 ek. kacsa- vagy libazsír a tepsi kizsírozásához
  • 6-8 közepes csirkecomb
Elkészítés:
  1. Készítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra.
  2. Helyezd a megmosott, lecsepegtetett csirkecombokat kizsírozott tepsibe, sózd meg mindkét oldalukat, és öntsd rájuk a szószt. Akkor lesz tökéletes, ha a szósz legalább félig ellepi a combokat.
  3. A gondosan lefedett tepsit told előmelegített sütőbe, és kb. 160 fokon 30 perc alatt párold puhára a húst.
  4. Vedd le a fedőt róla, locsold meg párszor a szósszal az összes combot, és 220 fokra feltekert sütőben karamellizáld a húsokat.
TIPP: 
  • Ha olyan szerencsés időszakban kerül eléd ez a recept, hogy éppen tombol a sárgabarackszezon, akkor mindenképp friss gyümölcsből készítsd a szószt. Ekkor arra figyelj, hogy a paradicsom–sárgabarack arány 1:3 legyen.
  • Kókuszzsírt is használhatsz hozzá a kacsa- vagy libazsír helyett.

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője

Leave a Comment