Skip to content

Bazsalikomos zöldséges kölessel töltött cukkini

Hozzávalók:

Hozzávaló (2 adag):
1 db Cukkini kb. 300 g
50 g nyers köles
50 g Californiai paprika
90 g Narancssárga koktélparadicsom
8 levél Bazsalikom
40 g reszelt vegán sajt
Borsikafű
Parajdi só
Kókuszolaj
Elkészítés:
A kölest 4 x mennyiségű vízben megfőzzük. A cukkinit kettévágjuk, a belsejét egy kanál segítségével kikaparjuk, félre rakjuk. Belerakjuk majd a töltelékbe. A cukkinik belsejét besózzuk, félre rakjuk.
A paprikát, paradicsomot kockára vágjuk, bazsalikomleveleket felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek kókuszolajat, belerakjuk a kívájt cukkini belsejét, és a paprikát, fűszerezzük megpároljuk. Majd úgy ebben a serpenyőbe rakjunk 1 ek kókuszolajat és megpároljuk a paradicsomot és a bazsalikomot.
Egy tálba keverjük össze a tölteléket, fűszerezzük, adjuk hozzá a reszelt sajt felét. A cukkinik belsejéből egy papírtörlővel töröljük ki a levet, amit a só miatt engedett. Töltsük bele a tölteléket. Szórjuk meg a maradék sajttal.
Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, kenjük meg egy kis kókuszolajjal, rakjuk rá a cukkiniket. Öntsünk alá kb. fél dl vizet, takarjuk le alufóliával és 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percig sütjük. Majd vegyük le a fóliát és még 5 percre rakjuk vissza a sütőbe, hogy a sajt a tetejére rápiruljon. Salátával, zöldséggel, rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!