Béke Sziget Étterem – finom falatok kompromisszum nélkül

Tudsz mondani olyan éttermet, ahol családias a hangulat, klasszikus házias ízek várnak, és a napi menü is változatos? Naná! – hangozna a válasz. És ha mindezt 100%-ig gluténmentes étlappal és konyhával szeretnénk? Bizony kéne gondolkodni, hogy hol találhat ilyet az ember. A 18. kerületi Béke téren tavaly március óta már senki nem töri a fejét, aki glutén-, laktóz-, vagy épp tejérzékenységgel küzd, ugyanis a Béke Sziget Étterem mindazt tudja, amit az első sorban olvashattál, csak mentesen!


Aki gluténérzékenységgel küzd, tudja, hogy mennyire nehéz olyan étteremet találni, ahol garantált a teljes mentesség, vagyis nincs glutén tartalmú étel, liszt a konyhában, amiről átkerülhet a „szennyeződés” a mentes ételre. Füsi László, aki egy személyben az étterem vezetője és szakácsa is, saját maga is érintett, ugyanis hisztamin intoleranciája, illetve búza- és rozsallergiája van.
A Béke Sziget Étterem ötlete tehát adott volt, hiszen a szakács tudomány Laci kisujjában van, az ételeket pedig már az elmúlt három évben elkezdte átalakítani, fejleszteni, hogy a leginkább a vendégei kedvére tegyen. Szerencsére hamar híre ment a házias ízekkel, minőségi alapanyagokkal dolgozó étteremnek, így már a törzsvendég kör is kezd kialakulni. Hétvégén érdemes asztalt foglalni, mert az étterem hamar megtelik, de szerencsére nemsokára nyit a terasz is. Mindent frissen készítenek, sőt még saját kenyér receptjük is van, amit nagyon szeretnek a vendégek, a szintén saját panírral készülő rántott hús mellett. A desszertekről azoknak sem kell lemondaniuk, akik kerülik a cukrot, ugyanis itt azt sem használnak.

Három állandó és egy hetente változó édesség közül lehet választani, amik közül van laktózmentes és tejmentes is. A tavasz beköszöntével pedig friss salátákkal, hideg levesekkel, és könnyebb, egészséges fogásokkal is készül a Béke Sziget csapata, amiért biztosan érdemes lesz ellátogatni hozzájuk.


Cím: 1182 Budapest, Rudawszky utca 1/a
Weboldal: bekesziget.eatbu.com
Facebook: /bekeszigetetterem/
 
Mentesség: glutén, laktóz, cukor