Bérelj kenut és fizess egy zsák szeméttel!

Te is lelkes híve vagy az ökológiai lábnyom csökkentésének? Szeretnél valami jót tenni a Földért? Keresed a lehetőséget, amivel te is segíthetsz? Itt egy csodás kezdeményezés, ráadásul nem csak a lelkiismereted (és a környezeted) lesz tiszta, de még egy szuper programot is kapsz cserébe!


Bérelj kenut és fizess egy zsák szeméttel! – írja Tisza-tavi túra facebook oldala.
Igen, jól hallottad. a tavi túra csapata nem kér mást, csak szedj össze egy zsák szemetet a Tisza-tavon és kapsz egy kenut fél napra. Az akció 2019.06.14-én (péntektől) kezdődik!
Tökéletes program a családnak, baráti társaságoknak, de randiötletnek sem utolsó (minket biztosan lenyűgözne egy ilyen tudatos randipartner!). ?

Tiszafüred Albatrosz kikötő, Tavi túra bázis, keresd a Tutajost.
www.tavitura.hu
–> Mi az az ökológia lábnyom?

“A Földön minden élőlény hagy valami nyomot maga után. Gondoljunk a dinoszauruszok csontjaira, a fák megkövült törzseire, a sok millió évvel ezelőtt a mocsarak növényeiből keletkezett széntelepekre, vagy az ősember csontmaradványaira. Szellemi nyomnak tekinthetjük a görög drámákat, a régi zeneműveket, a rovásírást, régi festményeket és szobrokat.

Vajon mi is hagyunk maradandó nyomokat magunk után? Most nem a tudósok könyveire, a különleges épületekre, vagy a nagy találmányokra gondolok. Nyomot hagy a Földön az a müzli, amit megeszünk, az, hogy nyaralni megy a család, a kedvenc együttesünk CD-je, a zsömlénk zacskója, a cicánk ételének doboza, vagy az, ha sokáig nézzük este a TV-t.

Ezek a nyomok persze szinte soha nem láthatók, sokszor csak a következményeit tapasztalhatjuk. Mi a szüleink, nagyszüleink nyomaiban lépkedünk, de közben mi is hagyunk nyomokat magunk után. Ezek a nyomok úgy viselkednek, mint a friss hóban hagyott nyomaink, ha elkezd melegedni az idő. Egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek, a végén már azt gondolhatjuk, hogy óriás járt a kertünkben. Azokat a „lábnyomokat” amiket a földi környezetünkön hagyunk, mostanában úgy nevezik, hogy ökológiai lábnyom.” – (Gilly Zsolt; Ökológiai lábnyom)

*Ha kíváncsi vagy, mekkora a te ökológia lábnyomod, töltsd ki a WWF tesztjét!