Bogyókba zárt egészség – Patikakert

Az egészséges élet képlete egyszerű: Patikakert bogyósai + megfelelő táplálkozás + mozgás = egészség. Dr. Tkacsik Márta, a Patikakert alapítója 7 évvel ezelőtt hozott egy komoly döntést, és otthagyva vezetői munkáját inkább visszatért a természethez, és megvásárolt Budajenőn egy üres telket, ahol felépült a Patikakert fekete bogyós gyümölcseit rejtő oázis. Itt készülnek azok a rostos, 100%-osan természetes gyümölcs-püré alapú termékek, melyek segítenek kicsiknek és nagyoknak, hogy egészségesek maradjanak. 

Patikakert
 „Különlegességünk a gondos növényválasztás és a kíméletes növénytermesztés, illetve feldolgozás. A növények túlnyomó többsége ún. fekete bogyós, ami azt jelenti, hogy nagyon sok polifenol vegyületet, makro- és mikroelemet tartalmaznak, és különösen magas a növények immunrendszerét alkotó antocianin tartalmuk. Egyre több kutató ezekben a növényekben látja az egyoldalú táplálkozás eredményeként növekvő hiánybetegségek gyógyítását” – mondja Márta. A gyümölcsökben megtalálható értékes anyagok segítik felvenni a harcot a külső stresszel, az oxidatív folyamatokkal, a rejtett gyulladásokkal szemben, így javítják a közérzetünket és támogatják a szervezetünk védekezőképességét.
Az egy hektárnyi birtokon egy nyár alatt több mint másfél millió bogyós gyümölcsöt szednek le, mégpedig egyenként, kézzel! Márta és csapata abban hisz, hogy amit a Föld ad, azt az eredeti és legjobb formájában kell felhasználni. A különleges fekete málna, fekete ribizli és berkenye, fanyarka, és ékszermeggy – szinte a szánkban érezhetjük a fanyar, de mégis harmonikus ízüket, melyek csak jót tehetnek az egészségünknek. 

A Patikakert webshopjában natúr és kis mértékben édesített változatban is kaphatóak a Froot Ritual névre keresztelt sűrített gyümölcspürék, valamint a piacon egyedülálló, többféle ízben elérhető Super Froot termékcsalád, a természetes rostokkal és további antioxidáns és gyulladásgátló anyagokkal felturbózott aszalt gyümölcs lapkák, amikért a gyerekek is rajongani fognak, valamint mi is könnyedén magunkkal vihetjük. Az ünnepekre készülve ajándékcsomagot is könnyedén összeállíthatunk.  
Coslys  - a boldog bőr titka az Ökodrogériától - CSMM - PR