Search
Close this search box.

Boldog Vegán Világnapot!

Végre itt a november és vele együtt a Vegán Világnap is! 1994 óta minden november 1-jén megünnepeljük a Donald Watson által alapított The Vegan Society civil szervezet megszületésének 50. évfordulóját, és a negyvenes években hihetetlen növekedést mutató vegán mozgalmat.


Elképesztő, hogy milyen méreteket öltött a vegánság üzenete: ma már világszerte felvezetjük a naptárainkba ezt a nemzetközileg elismert ünnepnapot!

A The Vegan Society összeszedte, hogy 2017-ben hogyan ünnepeltek az emberek a világ különböző pontjain!
1. Isztambul

A veganizmus minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvend Törökországban. Miután megrendezésre került a VegFest Isztambulban, a török vegetáriánus és vegán egyesület a World Vegan Day konferencia szervezését is magára vállalta.  Az eseményen vegán ételkóstolókkal, vegán művészeti kiállítással, dokumentumfilm-vetítéssel, termékbemutatókkal, workshopokkal, sőt élőzenével is várták az érdeklődőket.

2. Florence

Florence is egy fesztivál keretein belül ünnepelte a Vegán Világnapot, ahol olyan érdekes programon vehettek részt az odalátogatók, mint a vegán írók könyvbemutatója, de ezen felül akár azt is megtanulhatták, hogy hogyan készítsenek isteni tojásmentes tésztát! Kell ennél jobb hely ahhoz, hogy elsajátítsunk egy vegán különlegességet?

3. Belfast

Az indiai és az észak-ír konyha fúzióra lépett a Vegán világnap kedvéért! Úgy döntöttek, hogy ezen a jeles napon egy tejesen új 4 fogásos a’ la carte menüvel kedveskednek a vendégeknek, ami olyan ínycsiklandó fogásokból áll, mint például a Tofu Tikka és a Samosa Pinwheels.

Samosa Pinwheels

4. India

Rohit Ingle, egy hihetetlen férfi áll a „utazzuk körbe Indiát kerékpárral” küldetés mögött, aminek célja a vegánság népszerűsítése. A terv egy év alatt 19,000 km megtétele volt 2018 novemberével bezárólag, amivel szerencsére – igaz sajgó combokkal, de – sok embert inspirált!

5. Boston

A Vegán Világnap tiszteletére a bostoni lakosok városuk utcáin békés állatjogi tüntetést tartottak, amellyel arra akartak rávilágítani, hogy közvetlen összefüggés van a tányérokon levő hús és a romboló ipar között.

6. London

A vegán művész, Joel Bravette ( ismertebb nevén Jay Braze) úgy emlékezett meg a világnapról, hogy elkészítette a Stormzy’s iconic ‘Shut Up’-jának remakejét. Ez a könnyed hangvételű dal minden bizonnyal megmosolyogtatta az embereket, de mindeközben komoly üzenetet is magában foglalt a vegán életmód előnyeiről.

Forrás: Vegansociety