Skip to content

Bombaforma az ünnepek alatt is!

A legtöbbször most azokat a kérdéseket hallom, hogy már csak pár hétig tudok jönni edzeni és utána mi lesz? Hogyan fogom tudni megtartani a formámat ha nem tudok annyit edzeni, mint eddig? 24-én nyitva van még a terem?


Van egy jó hírem. Még ha nyitva is van sem kell feltétlenül edzeni jönni karácsony napján ahhoz, hogy jó formában maradjunk. Mi lehet a titok hozzá? Napi 20 perc funkcionális-saját testsúlyos gyakorlatsor elég lesz ahhoz, hogy az izmaink tónusban maradjanak, ne épüljenek le és az állóképességünket se veszítsük el. Az ünnepek vagy akár szilveszter után pedig lehet folytatni a mozgást onnan, ahol véget ért. Elég lesz a szoba vagy egy szőnyegnyi hely is ahhoz, hogy elvégezhessük a gyakorlatainkat.

Tuti tippek funkcionálisan napi 20 percben választhatóak minden napra:

1.) Melegítsünk be úgy, ahogy szoktunk, de mindenképpen eszköz nélkül, 5 perc. Végezzünk el 25 db standard (csípőszéles terpeszben) végzett guggolást úgy, hogy tarkón van a kéz közben. Ezt ismételjük meg 3x, 1 perces pihenőkkel, 10 perc. Utána nyújtsunk le alaposan, 5 perc.
2.) Melegítsünk be, 5 perc. Támaszkodjunk meg a talajon alkartámaszban és emeljük fel a medencénket, aztán engedjük le vízszintesig 15x és ismételjük meg 3x, 1 perces pihenőkkel. Haladó verzió ugyanez tenyértámaszon, 10 perc. Nyújtsunk le alaposan, 5 perc.
3.) Bemelegítés, 5 perc. Álljunk meg zártállásban és lépjünk hátra jobb lábbal kitörésbe (90 fokos derékszög mindkét térdünknél), majd lépjünk vissza. 15x csak a jobb lábunkkal, 15x a bal lábunkkal. Ismételjük meg 2x, 10 perc. Nyújtsunk le, 5 perc.
4.) Bemelegítés, 5 perc. Feküdjünk le a hátunkra és nyújtozzunk meg, majd egyszerre húzzuk fel a lábunkat és vigyük előre a kezünket felüléshez, hajlított vagy nyújtott lábakkal. Nyújtva lesz a nehezebb. 12x és ismételjük meg, 3x 1 perces pihenőkkel, 10 perc. Nyújtás 5 perc.
5.) Bemelegítés, 5 perc. Feküdjünk hasra, nyújtsuk ki a kezünket és a lábunkat előre, majd csak a lábunkkal kezdünk el gyorsúszásban lábtempózni, amíg a kezek magastartsásban, nyújtva maradnak lent a talajon támaszkodva. 1 perc lábtempó, 30 mp pihenő, ismételjük meg 3x, 10 perc. Nyújtsunk le, 5 perc.

Ne feledd, hogy inkább napi 20 perc edzés az ünnepek alatt is, mint azt mond, nem volt 1 órád és az ünnepek után nehezebb legyen újra formába lendülni.

 


Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző