- 3 tojás
- kb. 60 g “paleolit éléskamra” omlós piskóta keverék
- 1 dl mandula vagy kókusztej
- 2 ek. kókuszzsír felolvasztva
- ízlés szerint stevia, eritrit, vanília
- 1 ek. kakaópor (sovány)
- egy csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojásokat ketté válaszottam. A sárgáját felvertem, hozzátettem a zsírt, a tejet, a szódabikarbónát, az édesítőt és a lisztet is, majd 2 külön tálba tettem a keveréket. (A tejet óvatosan öntsd hozzá,vagyis 2-3 adagban, ne legyen túl folyós, a tojások méretétől is függ, hogy mennyi folyadék kell hozzá, kellemesen keverhető, ne beton kemény, és ne folyós massza legyen. Szóval az is lehet, hogy kicsit több tejet igényel majd…) Az egyik sárgájás tálba keverd bele a kakaóport is, a másikba én vanília aromát tettem. A fehérjét verd fel kemény habbá egy csipet sóval. Először az egyik sárgájás keverékhez kanalazd hozzá a fehérjehab felét, és óvatos mozdulatokkal dolgozd össze őket, majd a maradék fehérjét tedd a másik adag sárgájás masszához és azt is keverd el finom mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab. Ha ez megvan, vegyél elő egy sütőpapírral bélelt vagy szilikonos őzgeroncformát, és felváltva tegyél a kakaós és a vaníliás tésztából. A mintát rád bízom. Azért nagyon ne keveredjen össze a két szín, mert akkor nem látszanak a csíkok. Ha ez megvan, tedd előmelegített sütőbe, 180 fokon süsd kb. 30 percig. De az illatok is sokat segítenek majd, hogy mikor van kész.
Virágh Barbara
táplálkozási tanácsadó
www.thechoice.hu