A habcsókfülekhez habosra keverjük a tojásfehérjét a cukorral. Mielőtt teljesen kemény lenne, hozzáadjuk a citromlében elkevert keményítőt. A sütőpapírral bélelt tepsire hurkapálcát helyezünk, majd habzsákból nyuszifül formára kinyomjuk a habcsókmasszát, a hurkapálca egyik felét befedve. Készítsünk néhány habkarikát is úgy, hogy a közepe kicsi legyen (száradás közben bezáródik). 100 fokos sütőben 1 órát szárítjuk.
A tojást és a cukrot kézzel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, végül a liszteket és a kovászt. Ha sima és habos, hozzákeverjük a citromhéjat és a mákot. A hűtőben pihentetjük a masszákat egy órán át, majd hozzákeverjük a sütőport, és kicsi, zsírozott, lisztezett formába kanalazzuk. 160 fokon kb. 40 percig sütjük (a forma méretétől függően). Rácson kihűtjük. A mázhoz 120 g porcukrot és 15 ml citromlevet simára keverünk (ha akarjuk, zselés ételfestékkel színezhetjük), majd dekoratívan lecsurgatjuk a kihűlt torta tetején és szélein. Mielőtt megszáradna, a hurkapálca segítségével a torta tetejére illesztjük, majd habrózsákkal dekoráljuk.
A tortát Horváth Judit készítette.