Search
Close this search box.

Csak a Mentes Vásárok – Vélemény, egy kiállító szemszögéből

Kiállítói vélemény
Amikor tavaly meghívást kaptunk a Csak a Mentes Karácsonyi vásárra félve fogadtuk el azt, mivel ez egy vadonatúj rendezvény volt, nem tudtuk, hogy mekkora közönséget tud majd megmozgatni, illetve, hogy annak milyen lesz a minősége, vásárló ereje. Mivel mi egy kifejezetten speciális, erősen specifikus hely vagyunk, ezért számunkra fontos, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akik nyitottak, ki merik próbálni a nem hétköznapi ételeket is. Nyers vegán étteremként számunkra nagyon fontos, hogy az emberek megismerjék, lehet úgy is ízletes ételeket készíteni, hogy nem áldozzuk fel az élelmianyagok jótékony elemeinek nagy részét, viszont a mai világban az emberek még nem annyira nyitottak az ilyen ételek felé, sokszor kétkedve fogadják az információt, hogy például töltött káposztát is lehet nálunk kapni. A rendezvényeink döntő többsége olyan esemény, ahol vegán kiállítók gyűlnek össze, és a vendégek is olyanok, akik ismerik ezt a világot, értik, ezáltal könnyebb megfognunk őket. A karácsonyi vásár előtt ezek miatt féltünk, hiszen a Csak a Mentes nem egy vegán rendezvény, mégis kellemesen csalódtunk.
A decemberi Karácsonyi Vásár a Bijó Szakáruházban meglepően profi volt, annak ellenére, hogy ez volt az első ilyen rendezvény. Bár megvoltak a gyermek betegségei, de ezek jelentős részét sikerült kijavítani a Tavaszi Vásárra. Ha az ember vendég egy ilyen eseményen, akkor fontos neki a helyszín, a kiállítók minősége, a segítőkész személyzet, illetve, hogy az elérhető termékek ár-érték aránya megfelelő legyen. Ha az ember kiállító, más dolgok is szerepet játszanak, amikor egy rendezvény végén eldönti, hogy megérte eljönni, vagy sem. A Csak a Mentes Tavasz Vásár kiemelkedett a rendezvény naptárból! Olyan közönséget sikerült megérintenie, akik nem csak nyitottak, de érdeklődők, és minden várakozásunkat felülmúlta a vendégek száma. 5000 ember környéki vendégszám két nap alatt nem kis dolog egy olyan rendezvénynél, ami még mindig csak gyerekcipőben jár. Mi személy szerint úgy jöttünk el vasárnap este a Duna Palotából, hogy bár nagyon fáradtak vagyunk, de ha lenne még két nap a vásárból, örömmel jönnénk be holnap reggel is. A miértje nagyon egyszerű: a profi szervezés. Minden tiszteletünk a szervezőknek, akik nem kevés munkával hoztak össze egy olyan eseményt, amin érződött, hogy szívük lelkük benne van. A folyamatok gördülékenyek voltak, a kommunikáció egyenes és tiszta már a legelejétől. Minden információ eljutott időben mindenkihez, és az ígéreteiket be is tartották, miszerint nem fogunk csalódni a vendégszámban. A szervezők nagyon segítőkészek voltak, bármilyen kérdésünk vagy problémánk volt, azonnal segítettek. Olyan környezetet teremtettek, hogy mi, kiállítók is biztonságban éreztük magunkat.
Összegezve, teljes mértékben elégedettek vagyunk, és nagyon várjuk a következő Csak a Mentes vásárt, mert ilyen szervezésben és ilyen vendégekkel öröm dolgozni! Annyi pozitív energiával távoztunk, hogy akár minden héten lehetne ilyen rendezvény!
Várjuk a következőt, ott találkozunk!
Leichter Áron
Veggie Nyers Vegán Bisztro