Már csak ettől, a paleo tortáról készült képtől is beindult a nyálelválasztásunk. De ez a finomság nem egyszerűen finom vagy mutatós, hanem cukor-, glutén-, tejmentes és paleo is!
Hozzávalók egy 24 szeletes tortához:
A TÉSZTÁHOZ:
- 8 szobahőmérsékletű tojás
- 1 csipet só
- 8 dkg eritrit
- 10 dkg zöldbanánliszt
- 12 gr foszfátmentes sütőpor
A KRÉMHEZ ÉS A DÍSZÍTÉSHEZ:
- 8 dkg kókuszzsír
- 2 dkg holland vagy szerencsi kakaópor
- 12 g porrá őrölt eritrit
- 25 ml hideg, sűrű kókusztej (pl. Aroy-D)
- 1 üveg cukormentes sárgabaracklekvár
- 2 dkg szeletelt mandula a díszítéshez
- pár szem idénygyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
- Először készítsd el a tésztát. A sütőt állítsd 170 fokra, légkeveréses funkcióra. A tojásokat gondosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval. A sárgáját keverd ki az eritrittel, majd óvatosan forgasd a tojásfehérjébe. A sütőporral elkevert lisztet add a tojásokhoz finoman, több részletben. A tésztát öntsd bele a torta- vagy kreatív sütőformába*, és süsd 25-30 percig, majd hűvös helyre téve teljesen hűtsd ki.
- Amíg sül a tészta, addig készítsd elő a csokoládékrémet: keverd össze a kókuszzsírt a kakaóporral, az eritrittel, végül a kókusztejjel és hűtsd be.
- Állítsd össze a tortát: ha nem olyan formában sütötted, mint én, akkor a kihűlt tésztát vágd legalább 4 lapra, és az egyik lapot a csokoládékrémmel, a következőt a baracklekvárral kend meg. A torta tetejét is kend át a maradék csokikrémmel, végül szórd meg a mandulaszeletekkel és a gyümölcsökkel is.
* A képen látható látványos virágalakú tortalapformákat ebben a sütőformában készítettem.
Posta Reni
cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője