Csokikrémes-baracklekváros paleo torta

Már csak ettől, a paleo tortáról készült képtől is beindult a nyálelválasztásunk. De ez a finomság nem egyszerűen finom vagy mutatós, hanem cukor-, glutén-, tejmentes és paleo is!
paleo torta

Hozzávalók egy 24 szeletes tortához:

A TÉSZTÁHOZ:

A KRÉMHEZ ÉS A DÍSZÍTÉSHEZ:

  • 8 dkg kókuszzsír
  • 2 dkg holland vagy szerencsi kakaópor
  • 12 g porrá őrölt eritrit
  • 25 ml hideg, sűrű kókusztej (pl. Aroy-D)
  • 1 üveg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 2 dkg szeletelt mandula a díszítéshez
  • pár szem idénygyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
  1. Először készítsd el a tésztát. A sütőt állítsd 170 fokra, légkeveréses funkcióra. A tojásokat gondosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval. A sárgáját keverd ki az eritrittel, majd óvatosan forgasd a tojásfehérjébe. A sütőporral elkevert lisztet add a tojásokhoz finoman, több részletben. A tésztát öntsd bele a torta- vagy kreatív sütőformába*, és süsd 25-30 percig, majd hűvös helyre téve teljesen hűtsd ki.
  2. Amíg sül a tészta, addig készítsd elő a csokoládékrémet: keverd össze a kókuszzsírt a kakaóporral, az eritrittel, végül a kókusztejjel és hűtsd be.
  3. Állítsd össze a tortát: ha nem olyan formában sütötted, mint én, akkor a kihűlt tésztát vágd legalább 4 lapra, és az egyik lapot a csokoládékrémmel, a következőt a baracklekvárral kend meg. A torta tetejét is kend át a maradék csokikrémmel, végül szórd meg a mandulaszeletekkel és a gyümölcsökkel is.

* A képen látható látványos virágalakú tortalapformákat ebben a sütőformában készítettem.

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője