• 12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
  • 5 dkg  tápióka keményítő
  • 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
  • 6 dkg útifűmaghéj
  • 1,5 ek édesítő (1:4)
  • 1 ek citromlé
  • 5 gr sütőpor
  • 1 dl rizstejszín
  • 3,5 dl víz
  • + 10 dkg olvasztott csoki + kakaópor + rizstejszín + édesítő keveréke – sűrű legyen
  • + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, és két részre szedjük. Mind a kettőt kinyújtjuk hosszúkás alakba, majd megkenjük a kakaós-csokis krémmel. Feltekerjük és összefonjuk a kettőt. Szilikon kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, végül 80 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük. Kész is a glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes csokis kalács! 🙂