Hoztunk nektek erre a szép vasárnapra egy szuper receptet Monától, ami nem csak szörnyen finom, de glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes is! Itt a mentes csokis kalács!
Hozzávalók:
- 12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
- 5 dkg tápióka keményítő
- 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 6 dkg útifűmaghéj
- 1,5 ek édesítő (1:4)
- 1 ek citromlé
- 5 gr sütőpor
- 1 dl rizstejszín
- 3,5 dl víz
- + 10 dkg olvasztott csoki + kakaópor + rizstejszín + édesítő keveréke – sűrű legyen
- + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, és két részre szedjük. Mind a kettőt kinyújtjuk hosszúkás alakba, majd megkenjük a kakaós-csokis krémmel. Feltekerjük és összefonjuk a kettőt. Szilikon kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, végül 80 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük. Kész is a glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes csokis kalács! 🙂