Hozzávalók:
  • 30 dkg Mester család házi kenyérliszt
  • 15 dkg Mester család süteményliszt
  • 1 ek édesítő (1:4) (ITT)
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1 cs porélesztő
  • 10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz elkeverve
  • kb 4 dl langyos rizstej
  • Töltelék:
  • 15 dkg holland kakaópor
  • ízlés szerint édesítő
  • annyi növényi tejszín (Schlagfix), hogy sűrű krémet kapjunk
  • + rizsliszt a nyújtáshoz
  • + olaj a sütéshez
Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk  a tojáspótlót, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Rizslisztes lapon kinyújtjuk és téglalapba vágjuk (nekem 8 db lett), egyik oldalát megtöltjük a csokikrémmel, ráhatjuk a másik oldalt, és a széleit villával lenyomkodjuk. Végül forró olajban kisütjük.