Te ellen tudsz állni ezeknek az isteni glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes csokis sült párnácskáknak? <3 Mert mi nem!
Hozzávalók:
- 30 dkg Mester család házi kenyérliszt
- 15 dkg Mester család süteményliszt
- 1 ek édesítő (1:4) (ITT)
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 cs porélesztő
- 10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz elkeverve
- kb 4 dl langyos rizstej
- Töltelék:
- 15 dkg holland kakaópor
- ízlés szerint édesítő
- annyi növényi tejszín (Schlagfix), hogy sűrű krémet kapjunk
- + rizsliszt a nyújtáshoz
- + olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojáspótlót, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Rizslisztes lapon kinyújtjuk és téglalapba vágjuk (nekem 8 db lett), egyik oldalát megtöltjük a csokikrémmel, ráhatjuk a másik oldalt, és a széleit villával lenyomkodjuk. Végül forró olajban kisütjük.