Degeszre tömtük a hasunkat a Vegan Love Downtown exkluzív sajtómegnyitóján

képregénymotívumok a falon, étterembelső, színes
Aki már ismeri a budai Vegan Love éttermet, az tudja, hogy az alapítók, Peti és Lilla mindent megtesznek a növényi alapú étkezés népszerűsítéséért. Ahogy elmondták, az a céljuk, hogy tényleg jobbá tegyék a világot. Ennek immáron második lépése a teljesen más stílusú Vegan Love Downtown megnyitása a belváros szívében.
Már az étterem látványa is lenyűgöző, hiszen egyenesen egy amerikai stílusú képregényvilágban találjuk magunkat, ahol minden színes és izgalmas. Kék, szürke és rózsaszín falak, sárga-antracit utcafront, bárszékek és bárasztalok fogadják a betérőket az összesen 150 négyzetméteres vendégtérben.
Míg a földszinti helyiség elsősorban bárként és étkezőként funkcionál, addig az emeleti tér a pihenésnek ad helyet: kanapék, fotelek, VIP-részleg gondoskodik arról, hogy félrevonulhassunk a Belváros nyüzsgő világától.
A Csak a Mentes azonban nem csak ezért szeretett bele az új Vegan Love étterembe.
étterem belső pult színes

A Vegan Love Downtown vegán koncepciója

„Nem akartunk két egyforma éttermet. A célunk az volt, hogy egy teljesen új étlappal, új stílussal, más designnal lepjük meg a vendégeinket” – nyilatkozta nekünk Andris, aki különleges ételbemutatóval várt bennünket. „Hiszünk abban, hogy hús nélkül is van teljes értékű étkezés, ezért azt szorgalmazzuk, hogy minél többen áttérjenek a növényi alapú étkezésre.”
Nos, mi erre csak sűrűn bólogattunk, főleg, miután végigkóstoltuk az új étlapot. De nézzük is meg, milyen ételekkel találkozhattok a Vegan Love Downtownban.
színes fal előtt street food ételek a pulton

  1. A Magyarországon elsőként itt debütáló vegán Garnélafarok koktélszósszal csodájával kezdtük a kóstolást. Evés közben eszedbe sem jutna, hogy nem húsételt eszel! Még kinézetre és állagra is pont úgy néz ki, mint az eredeti garnéla.
  2. Ezt követték a hamburgerek. Az Ipa Superior Burger, azaz az Ipa sörtésztás tofuburger újgenerációs vegán baconnel és andalúz mártással készül.
  3. A Beyond Jucy Lucy Burgert a házi zöldfűszeres krémsajt, a Lyoni hagyma és a Dijon aioli szósz teszi igazán különlegessé.
  4. Megismerhettük a Hemp Burgert is, ami tulajdonképpen kenderes pogácsát tartalmazó burger sültpaprikás ketchuppal megbolondítva. Természetesen ettől sokkal több minden van benne, de a legjobb úgyis az, ha elugrassz az étterembe, vagy rendelsz tőlük telefonon.
  5. Könnyedebb, chilis sajtos édesburgonyát is kóstoltunk, de nem hagytuk ki
  6. a Buffalo Wingset sem kéksajtmártással és zellerszárral.
  7. Lezárásként pedig jöhetett egy igazi gyöngyszem, a Vegan Love Downtown sajttortája. Hmmm.

Hihetetlen, igaz, hogy mindez vegán? De van még egy jó hírünk!

Ételérzékenyeknek is ajánljuk a Vegan Love Downtownt!

Az étlapon szereplő legtöbb étel kérhető gluténmentes változatban is. Az étterem 100 négyzetméteres konyhájában külön pultfelületen készülnek a gluténmentes variációk.
A Vegan Love Downtown azonban gondolt a cukorbetegekre és az IR-esekre is, jelenleg agavéval ízesítenek, de folyamatosan fejlesztenek ebbe az irányba is.
Ha tehát tejmentes, húsmentes, gluténmentes és lehetőleg cukormentes, vadonatúj ételekre vágysz, amelyekkel magad elé varázsolhatod korunk klasszikus amerikai ételeit vegán kiadásban, irány a Belváros!