Glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes diós háromszögek szakmai partnerünk, Kiss Mona konyhájából!
Hozzávalók:
- 17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 12,5 dg tápióka keményítő
- 1,5 dkg útifűmaghéj
- 1,5 dg útifűmaghéj őrlemény
- 2,5 ek édesítő (1:4)
- 1 cs sütőpor
- 4 dl víz
- 2 ek citromlé
Töltelék:
- kb 20-25 dkg darált dió édesítve
- 2 ek cukormentes baracklekvár
- + olaj a kenéshez
- + barna rizsliszt anyújtáshoz
Elkészítés:
- A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk.
- 5-10 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakba és felvágjuk háromszögekre.
- A háromszögek széleit felhajtjuk, és megtöltjük a a dióval, amit előzőleg kikevertünk a lekvárral.
- Végül sütőpapíros tepsire tesszük.
- Széleit olajjal lekenjük vékonyan, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.