Főoldal Magazin

Diós háromszögek (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)

Glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes diós háromszögek szakmai partnerünk, Kiss Mona konyhájából!
Hozzávalók:
  • 17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
  • 12,5 dg tápióka keményítő
  • 1,5 dkg útifűmaghéj
  • 1,5 dg útifűmaghéj őrlemény
  • 2,5 ek édesítő (1:4)
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dl víz
  • 2 ek citromlé
Töltelék:
  • kb 20-25 dkg darált dió édesítve
  • 2 ek cukormentes baracklekvár
  • + olaj a kenéshez
  • + barna rizsliszt anyújtáshoz
Elkészítés:
  1. A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk.
  2. 5-10 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakba és felvágjuk háromszögekre.
  3. A háromszögek széleit felhajtjuk, és megtöltjük a a dióval, amit előzőleg kikevertünk a lekvárral.
  4. Végül sütőpapíros tepsire tesszük.
  5. Széleit olajjal lekenjük vékonyan, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/

Leave a Comment